Felinarul roşu din prova

”Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia, nu România, din neputinţă, a legalizat consumul de droguri”, a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Foaie verde ş-o sipică

Ce-i mai mică şi mai mică

Decât puţa de furnică?

Folie verde de teflon

Răspunsul e epsilon.

Prima meserie apărută pe lume a fost prostituţia. Sau cel puţin aşa am învăţat eu la şcoală. Interesantă chestie, să aflu că schimbul sexul contra avantaje materiale a fost antedatat oricărei diviziuni a muncii. Pe când omenirea era încă tânără şi amintirile mai proaspete, sexul şi religia mergeau mână în mână. Şi cu toate că latrina era în fundul curţii, că regele te trimitea pe zidurile cetăţii direct din îmbrăţişarea dulce a soaţei/ iubitei, că mâncai carne o dată pe lună, că aveai o rochie o viaţă, că n-aveai poşetă Gucci sau parfum Chanel, că te spălai pe faţă cu săpun de casă şi nu-ţi hidratai tenul cu ulei de argan, că speranţa de viaţă era de vreo 30-50 de ani (Jesu, ce babă venerabilă încep să devin!) oamenii erau mai fericiţi şi mai mulţumiţi.

După care şeful direct al lui Saul n-a avut minte şi l-a trimis pe drumul Damascului şi s-a terminat tot.

Brusc religia a rupt-o cu sexul. Şi fericirea s-a dus pe apa sâmbetei.

Că e mai simplu să declari sexul anatemă, să ţii oamenii pe apă şi posmagi, să cultivi sentimentul general de vină şi auto-ură.

De atunci autorităţile statului de drept sunt în război cu fetele vesele. Desigur, scoţându-le activitatea în afara legii, spre a face pe plac autorităţilor religioase, nu stârpeşti problema. Ci creezi măcar 10 în plus.

Aceleaşi autorităţi religioase care ostracizează prostituţia, ostracizează şi sexul, inclusiv cel marital. (Câtă vreme preoţii sfătuiau pe femei acum mai puţin de un secol jumătate ca să refuze drepturile conjugale soţilor, după ce şi-au făcut datoria de a naşte unul sau doi plozi şi să cultive sentimentul de vină în bărbaţii legiuiţi că-şi cer drepturile, nu-mi mai ziceţi că e vorba de o relaţie sănătoasă de viaţă.) Nu se face sex lunea, miercurea, vinerea, sâmbăta şi duminica. Nu se face sex în posturi, în săptămâna luminată sau de câşlegi. De mă şi mir cum naiba mai rămâneau grele muierile din alte timpuri.

Dar orice bărbat normal va găsi al dracului de restrictiv regimul de mai sus şi câtă vreme urlă hormonii-n el, va găsi un debuşeu pentru energia sa sexuală. Desigur că acesta vor fi prostituatele, curvele, însoţitoarele plătite, substitutele sexuale, tălăniţele sau pur şi simplu piţipoancele flămânde. Iar actul va fi o dată plătit către femeia care îi goleşte coaiele şi o dată popii care trebuie să îi ierte actul comis tocmai pentru că un alt popă i-a educat nevasta direct sau indirect să spună un nu hotărât nevoilor carnale, ca o bună soţie creştină ce se află.

Un bărbat frustrat sexual va fi un bărbat violent. Acasă, faţă de soţia care spune nu, cum a fost educată sau faţă de copii care au venit pe lume ca să aibă pe ce să se descarce sau care să muncească alături de el. Desigur că va fi violent şi în societate, deci carne bună de tun pentru nobilul care a decis că verii de peste deal se închină greşit lui Dumnezeu, deci trebuie învăţaţi pe calea cea grea cum se face corect închinarea şi cu ocazia asta să îi scape de povara avuţiilor agonisite, că deh, lecţiile sunt pe bani.

O prostituată ilegală, necontrolată şi neapărată în mod corespunzător, fie din prostie, fie sub ameninţare, va deveni un focar pentru 1000 de boli cu transmitere sexuală. Un bărbat infidel e un vector numai bun pentru cele 1000 de boli cu transmitere sexuală.

Banii din prostituţie sunt unul dintre sursele de alimentare ale crimei organizate de pretutindeni.

Fiindcă e o piaţă uriaşă pentru prostituţie, nu sunt racolate doar cele dornice ci sunt răpite şi traficate şi o mulţime de toante naive.

Desigur, niciunul dintre motivele de mai sus nu au vreo relevanţă în faţa moralei creştine (şi ortodoxe pe deasupra) care ne învaţă că e păcat să mergi păcătuieşti. Fiindcă, nu-i aşa, toţi bunii creştini şi cetăţeni ai statului se supun învăţăturilor bisericii şi nu calcă strâmb.

De te şi miri de un de dracu sunt atâtea ”Doamnă singură, aştept domn generos. Accept şi bonuri de masă.” la toate rubricile de matrimoniale.

Dar România, ca stat naţional protestează energic împotriva prostituţiei, combatem fenomenul, (dar rămânem tot cu el nereperat coane Fănică!) şi luptăm cu el, ca la paşopt, cu budigăii în vine!

Cu toate astea, în auritele vremuri monarhice dinainte de marele război, în România ca peste tot în Europa, prostituţia era legală bine merci şi biserica nu se mai ocupa cu înfierarea ei în mod energic.

Prin contrast, Olanda a ajuns la concluzia firească şi normală că fenomenul prostituţiei nu poate fi stopat prin decizii administrative ci doar limitat şi reglementat astfel încât să se evite evaziunea fiscală, finanţarea crimei organizate, proliferarea bolilor.

Că noi nu prea aveam ce căuta în Uniune, nu mai e nici un secret pentru nimeni. Că nu suntem pregătiţi să implementăm şi să aplicăm în viaţa de zi cu zi legislaţia UE, e de notorietate publică. Că suntem precum proverbialul măr putred care contaminează întregul coş este vizibil.

Aşa că, pentru a masca impotenţa noastră şi mai ales a sa, veselul nost cârmaci lansează perdeaua de fum, model Anvers.

Staţi liniştiţi cetăţeni! Nu noi suntem nişte neisprăviţi, Olanda e o ţară de drogaţi şi curve. (De ce însă sunt românce în vitrinele roşii?)

Reclame

3 răspunsuri la „Felinarul roşu din prova

 1. Dupa un calcul elementar, toti copiii nascuti in Decembrie sunt conceputi cu noua luni inainte, va sa zica in Martie. Iar Martie nu lipseste din post, dupa cum bine remarca un proverb romanesc referitor la Postul Pastelui.
  Prin urmare, nu chiar toata lumea facea ce zicea popa, altfel trebuia stearsa zodia Sagetatorului din horoscop :))

 2. Oh, sunt multe teorii despre prima meserie. Una dintre ele zice că a fost cea de bucătar şi vorbeşte despre prepararea termică a hranei.

  De ce să legalizăm (reglementăm) prostituţia şi drogurile când putem să lăsăm aceste fenomene subterane şi necontrolate? Vor cotinua să existe oricum, chiar dacă sunt ilegale. Statul nu va lua nimic din impozitarea lor ci dimpotrivă, va cheltui banii contribuabililor pentru stârpirea (cică) acestor fenomene şi a problemelor pe care le cauzează (boli, criminalitate). Singurii câştigaţi sunt poliţiştii, care mai pot face rost de-o şpagă ca să-şi rotunjească salariul redus cu 25% şi traficanţii de persoane şi/sau de droguri. De ce să le obligăm pe tanti să stea frumos într-un bordel la căldurică în aşteptarea clienţilor şi să-şi facă un control medical periodic, când le putem lăsa să stea frumos pe şoseaua de centură în frig sau caniculă, să nu se caute şi să răspândească boli. Înafară de asta pot să interzică afişarea explicită în public (respectiv curve în vitrină) sau s-o reglementeze zonal şi să nu permită infiinţarea bordelurilor lângă şcoli şi grădiniţe.

  La fel cu drogurile. Statul cheltuie bani să prindă tot felul de copchii care vând şi/sau consumă iarbă şi haşiş în loc să-i lase naibii să-şi planteze 2-3 răsaduri pentru consum propriu şi să elimine o mare parte din cheltuielile legate de prinderea şi arestarea traficanţilor de frunze. În momentul în care are face asta s-ar diminua consistent cererea pentru iarbă, traficanţii de iarbă şi haşiş s-ar reorienta, iar organele s-ar putea concentra pe drogurile de risc. Au făcut-o deja cehii.

  Eu suspectez că exact aceia care nu vor să reglementeze aceste fenomene sau au afaceri subternane în aceste domenii sau primesc foloase materiale de la persoane care se ocupă cu prostituţie, trafic de persoane şi trafic de droguri. E singura explicaţie logică, pentru că restul sunt împotriva logicii.

  • GGL-ule, le zici după sufletul meu. Şi eu am fix aceleaşi opinii referitoare la droguri şi prostituţie.

   Comentam însă atitudinea prezidenţială: Olanda e impotentă fiindcă a găsit o soluţie, noi sunte potenţi fiindcă creem probleme atât cetăţenilor noştri cât şi restului mapamondului.

   Belle

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s