Bambi şi idioţii

De multe lucruri pot fi acuzată pe lumea asta, mai puţin de lipsă de imaginaţie. Cei care mai citesc pe blogul meu ştiu asta. Prietenii ştiu şi mai bine ce imaginaţie debordantă şi ameţită pot avea.

Cu toate astea teoriile conspiraţioniste mă depăşesc. E peste puterile mele să achiesez la toate tâmpeniile alea. Una dintre cele mai mari tâmpenii e cea legată de Walt Disney, farmazonul, cel care a trăit pentru a perverti copii de pretutindeni. O secţiune specială e legată de filmul Bambi cel care ne-a cam lăsat şi pe noi în lacrimi în copilărie. Cum tocmai îl reia Antena 1, chiar am cum să-l comentez. (Recunosc. L-am uitat.)

Teoria conspiraţiei susţine că Disney a fost un nemernic care s-a folosit de desenele într-un mod neprincipial. Despre Bambi – şi acum mă bazez pe memorie – se spune că promovează familiile disfuncţionale, că încurajează uciderea mamelor şi încă altele. Se bazează desigur pe scena uciderii mamei lui Bambi.

 

Eh. Acum mă uit la Bambi şi i-aş lua la palme cu mult drag. Şi pe ei şi pe moş Disney.

Pe ei fiindcă spun tâmpenii majore. Nu văd nici un fel de mesaje subliminale care să îndemne la uciderea nimănui, nu văd nimic care să îndemne copii să se ucidă între ei sau adulţii să violeze prunci. Mai mult, tema orfanului e o temă recurentă în literatura orală şi scrisă de pretutindeni. Sunt poveşti, cărţi, poeme dedicate modului în care copii orfani se ridică deasupra condiţiei lor şi fac fapte de vitejie şi eroism. Poate şi ca super compensare.

 

În schimb, numai tâmpenii! De la un cap la altul!

–                           căprioarele fată prin mai. Iar toamna sunt deja suficient de mari, oricum nu mai au de prin septembrie pete, ca să nu mai depindă de laptele matern. Chiar dacă mai stau până în primăvara următoare în apropierea mamelor lor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_deer#Breeding.2C_gestation_and_lifespan

–                           idioţenia cu ”mie n-or să îmi placă niciodată fetele/băieţii” e specifică societăţii europenizate şi moderne. În societăţile tradiţionale, chiar dacă sexele sunt separate, nu se întâlneşte repulsia pe care o cultivă presiunea societăţii. Şi în natură, cel puţin în cazul animalelor europene unde se presupune că ar trăi Bambi, majoritatea animalelor au ritualuri de curtare în care masculii trebuie să cucerească şi să apere femela.

–                           căprioarele trăiesc în haremuri, nu în unităţi familiale de tip mama şi cu tatăl

–                           masculii nu vor interveni niciodată să salveze un pui lipsit de mamă. Nu au acest instinct.

–                           taţii îşi alungă progeniturile masculine şi uneori nu ezită să le bată/ ucidă dacă proprii plozi vor să le ia haremul

–                           niciodată o căprioară aflată la prima fătare nu va făta 2 pui.

 

Astea fiind spuse şi zise, nedumerirea mea e alta:

CUM MAMA DRACULUI POŢI SĂ MAI UCIZI O CĂPRIOARĂ DUPĂ CE AI VĂZUT BAMBI ŞI AI LĂCRIMAT CÂND L-AI VĂZUT PE PUIUŢ RĂMAS SINGUR PE LUME?

Cum mai poţi să faci un grătar în pădure după ce vezi incendiul care distruge casa acelor animale drăgălaşe?

2 răspunsuri la „Bambi şi idioţii

  1. Ce rost are să faci analiza științifică a unei povești?
    Păi atunci nici snoava cu „Ursul păcălit de vulpe” nu e corectă, nici „Capra cu trei iezi”. Povestea cu „Scufița Roșie” nu ține iar Pinocchio e o minciună ordinară. „Căsuța din pădure” e complet greșită etologic, ecologic și paralogic.

    Cât despre conspirație, lasă-i în pace! Sunt convinși săracii că iudeo-chinezii comuniști de pe Wall Street au colportat la scrierea unor lucrări mârșav propagandistice ca „Divina comedie”, „Regele Lear”, „Robinson Crusoe” sau „Don Quijote”. Ca să nu mai vorbim de „Iliada” sau „Epopeea lui Ghilgameș” – francmasonerii ordinare.

  2. Ce am scris eu faţă de Bambi e o analiză a tâmpeniilor existente faţă de cele inventate.
    Mi se pare cretinism curat să inventezi o conspiraţie dedicată uciderii mamelor de pretutindeni, de inventare de măgării unde nu sunt, dar să nu se lege nimeni de realitate?

    Oricum, merci că mă susţii în atitudinea mea faţă de ”spiraţionişti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s