Cand este vorba de „Miez de Lapte”, Belle d’Imagination la ce te gandesti?

Fan brânză

 Image

Măi fraţilor, mie în copilărie gândurile despre lapte şi brânză nu îmi aduc aminte să fi fost prea plăcute. De copilăria mică nu mai ştiu prea bine dacă trebuiau să mă implore ca pe Împăratul Chinei sau făceam nazuri doar ca să nu îmi ies din mână. După ce am făcut hepatita A în clasa a 2-a, atunci chiar am detestat-o după dieta cu brânză de veci. Nu pot să vă zic ce înseamnă brânza de veci (nu de vaci, de veci, cunoscătorii ştiu de ce) pentru mine. Am decretat de mult că nu e bună nici măcar pentru animale, darămite pentru consum uman. Şi dacă aş putea, aş propune trecerea ei pe lista alimentelor interzise prin convenţia de la Geneva. Sau să fie trecută pe lista armelor chimice.

Noroc că am trecut peste această fază, ba chiar aş zice că îmi place brânza. Mult. Mai ales dacă-i caş dulce de vacă sau bivoliţă. Şi miezul de lapte (www.delaco.ro)  îmi place. Dacă este ce scrie pe etichetă, ar fi chiar în categoria super-brânzeturilor.

Cu ani în urmă, o mătuşă a mea, extrem de înţeleaptă i-a spus unui nepot că nu brânză îi dă să mănânce ci aur pentru corp şi minte. Tot cam aşa ar fi şi cu miezul cel de lapte.

 

Ce nu-mi place, nu-mi place campania Delaco. Băieţi, mă puteţi depuncta, mă puteţi exclude, puteţi să-mi daţi interdicţie pe viaţă de la consumul produselor Delaco, dar dacă asta-i şansa mea să vă spun ceea ce simt, atunci n-am nicio ezitare să o folosesc.

 

Deci:

Ce e aia ”fan brânză”? Măi advertizerul, măi scriitorul de reclame (ca să nu zic reclamagiul) lui mama, conform DEX FAN, fani s. m. (Livr.) Admirator entuziast, pasionat, al unei vedete, al unei mișcări artistice; simpatizant. – Din engl., fr. fan.  Iar brânza nu e nici vedetă, nici mişcare artistică (deşi modul în care enşpe mii de vânzători de brânză joacă rol de sibieni e totuşi încadrabil într-un act artistic) şi nici n-o simpatizez. Parol! O mănânc. Goală, cu pâine de casă făcută cu mâna mea, cu salată de roşii, cu cartofi, în chiftele picante de dovlecei, în plăcinte sărate sau dulci, în fandositul cheese-cake şi nu în ultimul rând cu mâna, dar o mănânc. Nu schimb opinii cu ea, nu îi admir estetica mentală.

Şi nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când văd reclama aia cu Toni Delaco, aka ’ brânzeturilor, mafiotul caşcavalului, simt nevoia organică să mă răfuiesc cu arma-n mână. Fiindcă repet, pentru mine brânza înseamnă aur. E singurul aliment alături de iaurt care conţine toţi aminoacizii esenţiali. Adică ăia pe care dacă nu i-i dau eu, ficatul nu e în stare să îi metabolizeze şi tot corpul începe să funcţioneze aiurea. Da, o cantitate rezonabilă de brânză făcută din lapte, nu din chimicale, fără adaosuri aiuristice e în măsură să-mi ofere mare parte din necesarul de calciu şi de aminoacizi. Da, e gustoasă. Însă eşti ceea ce mănânci în parte. De renunţ la toate, prefer carenţe grave alimentare decât să mă transform într-un bătăuş cu brandul gros care se imaginează a fi ”tata’ şmecherilor”.

 

Aşa că stimate domnule Delaco şi stimată doamnă Simona Borascu aflaţi că eu când mă gândesc la ”miezul de lapte Delaco” că mă gândesc la o campanie deşteaptă, fără taţi obsedaţi de aranjamentul unor bucăţi de brânză în farfurie, deşi copii care o fură ori de câte ori zgripţorul clipeşte salvează câtva imaginea. Cu certitudine NU în genul Covalact fiindcă deşi aud obsesiv ”prea ca la ţară” în jurul meu nu sunt în stare să definesc mental ce înseamnă a fi nici prea bun, nici prea ca la ţară, oricât de apetisant ar vrea să fie vocea din off. Nu ”în genul Napolact”, deşi aceea mi se pare o campanie unde s-au folosit neuroni. Mi-aş dori o campanie originală, care să nu mă facă să simt nevoia să schimb canalul sau să îmi julească bunul simţ ca la Târgu Ocna, care să mă facă să zâmbesc şi de la care să aflu de fiecare dată că nu cumpăr brânză de la voi ci aur pentru corpul şi mintea mea.

 

Eu când mă gândesc la ”miezul de lapte Delaco” că mă gândesc nici mai mult nici mai puţin la să ne revedem curând la o astfel de campanie de marketing unde să aflu cum unul dintre cele mai vechi meşteşuguri din lume e adus în secolul 21 astfel încât să fiu mai sănătoasă şi mai longevivă. Fiindcă eu când mă gândesc acum la brânză sunt fericită, limba mea chiar e fericită.

2 răspunsuri la „Cand este vorba de „Miez de Lapte”, Belle d’Imagination la ce te gandesti?

  1. Multumim pentru articol si pentru feedback.
    Foarte frumos spus „branza este aur pentru corp si minte”. Noi suntem pasionati de tot ceea ce se poate face cu branza, de formele atat de variate in care putem gasi branza, de tot ce branza aduce bun in alimentatia noastra. Ne informam permanent si suntem prezenti oriunde se vorbeste despre branza. Este adevarat ca nu este vreo vedeta (desi am putea sa o facem…:) dar daca ne gandim ca gatitul este o arta, de aici si pana la fan branza este doar un pas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s