Apocalipsă-n mai, avem mălai

Băieţii de la http://www.tnr.ro spuneau ceva despre noua tradiţie den bătrâni precum că apocalipsa devreme e semn de belşug în toamnă şi iarnă uşoară pentru hospodari.

Şi cum suntem naţie de oameni cu păreri ferme şi cu obiceiuri neaoşe preluate, nu ne mai ajung apocalipsele clasice. Aia maiaşă fusă şi să dusă, nuş ce popă tembel din USA a prezis vreo 2 în acelaşi an 2012, suntem în 2014 şi nimic, anul trecut am avut comeata şi altele ale căror motive le-am uitat c, dar au fost vreo 3-4, anul ăsta am început deveme. Ba că Baba Vaga, ba că părintele Iustin Pârvu, ba că părintele Arsenie. Ba cred inclusiv fiindcă a murit tipul ăla cu ochi albaştri ”pentru că motoare”. 

Acuş spumegă BOR ca sticla de pepsi în care s-a pus mentosan că amărâta aia de Conchita o să aducă prăpădul şi sfârşitul lumii. Mai că doar m-a umflat râsul şi mă pregăteam să scriu ”Gluma pentru Daily Cotcodac”: ”O, tempora, o mores până şi Antihristul a decăzut total în vremurile astea din urmă.”, când vorbii cu coana mare la telefon. Nici n-apucai bine s-o întreb cum se simţeşte că m-a şi luat tare: ”Ai văzut femeia cu barbă de la tv? Au zis că o să aducă sfârşitul lumii!” 

Având în vedere că coana mare are frageda vârstă de 84 de primăveri, iminenţa sfârşitului lumii n-o impresionează prea tare, că oricum s-a cam săturat de planeta albastră. Iar filonul răutăcios e satisfăcut că n-o să plece singurică ci c-o excortă mai ceva decât cel mai iubit faraon. Dă-i şi explică-i că sunt basme şi prostii, că în Biblie Iisus însuşi spune că doar Tatăl cunoaşte ceasul de pe urmă, nici măcar Fiul nu ştie această taină. Coana mare o ţinea băţoasă, a zis la teveu, ba chiar au citat nişte popi, aşa o să fie. De parcă n-ar şti că la tv se minte imediat ce se deschide gura.

Ete pula Mărioară…

Vorba amicului R., uite aşa dă Dumnezeu pulă la toate proastele, ca să-şi bată joc de ea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s