Aloo paratha – cu accente ardeleneşti

Da, e aloo şi nu alo. Că e paratha.

Căutam eu o reţetuţă de jalebi, aşa că evident am dat peste o reţetă de aloo paratha. Adicătelea nişte plăcinţele cu cartofi indiene.

Pe scurt, adaptarea:

o foaie de plăcintă bella

2-3 cartofi fierţi la abur

2 morcovi mici

2 cepe medii

o fâşie de slană

2 ardei iuţi verzi

o mână de măsline

o legătură de mărar

o linguriţă de seminţe de coriandru şi de chimen

un ou

 

Cartofii se curăţă şi se pun la fiert la abur

Morcovii se curăţă şi se pun la fiert la abur. Când sunt aproape fierţi, se toacă cubuleţe mici.

 

Ceapa, ardeii iuţi / graşi, măslinele, mărarul se toacă mărunt

Slana se toacă cuburi 

Seminţele se pisează cu un pic de sare.

Oul se bate.

Într-un castron se pun cartofii şi se zdrobesc grosier cu o furculiţă. Se adaugă restul de ingrediente ( se pune cam 2/3 din oul bătut) şi o bucăţică de unt. Se amestecă, se gustă de sare şi piper/ boia.

Se întinde foaia de plăcintă cu sucitorul, se pune amestecul de cartofi ca un ştrudel, se unge cu restul de ou, se mai presară ceva seminţe de chimen şi se dă la cuptor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s