Un rol de Primă Doamnă

Mi se pare de o mitocănie exemplară constatarea fostului preşedinte Băsescu referitoare la rolul Primei Doamne în societatea românească.

Cu toate astea, judecând modul în care au apărut Primele Doamne post-decembriste în societate, e posibil să fie adevărat. Şi ca rolul prezentului preşedinte să fie doar cu puţin mai greu decât cel al soţiei sale. Oroarea românilor faţă de Leana din capul satului a reverberază încă după 25 de ani.

Ultimele 3 prime doamne, Nina Iliescu, doamna Constantinescu şi Maria Băsescu au excelat prin absenţă. Pe primele două nici măcar nu-mi aduc aminte să le fi văzut la tv. Cam tot ce-mi aduc aminte din activitatea socială a primei doamne Băsescu sunt momentele în care şi-a însoţit – la cârciumă – soţul şi când la o petrecere câmpenească a ţiganilor a stat cuminte să i se pună o salbă de cocoşei la gât.

Doamna Carmen Iohannis are handicapul de a fi încă tânără, frumoasă, elegantă, stilată, româncă căsătorită cu un neamţ şi protestant şi vai, fără copii. Şi se ştie că femeia fără copii e o ţintă predilectă a predicilor multor iluştri ierarhi şi călugări români. Faptul că CNA a amendat-o pe Gabriela Firea pentru afirmaţiile făcute la adresa lipsei copiilor cuplului prezidenţial nu înseamnă că a amendat mentalitatea colectivă care o condamnă pentru toate cele de mai sus.

Mi-aş dori ca în sfârşit Prima Doamnă a României să-şi asume rolul social care îi revine. Mi-aş dori ca Prima Doamnă a României să înceapă să conecteze societatea la un minim de normalitate, frumuseţe, eleganţă, stil, inteligenţă şi bun simţ.

Un astfel de rol e al dracului de greu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s