Pe când un Patriarh Francisc ? partea a -II

Începusem să mă sintetizez de ce îl iubesc pe Papa Francisc şi eram pe cale să mă întreb când ne-o da şi nouă, ortodocşilor un Patriarh precum Papa.

Unul care să se ducă-n Parlament şi să spună: ”Dragii mei credincioşi sau reprezentanţi ai dragilor mei credincioşi.

În România există optâşpemii treisute de biserici dar numai patru mii şapte sute de şcoli şi numai patrusute şi ceva de spitale.  Tăiaţi subvenţia pentru Biserică, iaca fiilor am plătit impozitul către stat pentru toate afacerile bisericeşti. Nu mai viraţi bani de la buget pentru hărăbaia aia de Catedrală, de acum înainte e datoria clerului să dea bani să o ridice. Aţi închis spitalele şi şcolile din zonele greu accesibile fiindcă statul n-are bani pentru ele şi nu e rentabil economic să le ţineţi. Daţi-ni-le nouă ca să deschidem din fondurile noastre şcoli pentru copiii amărâţi de la ţară care n-au cum să meargă câte 18 km în fiecare zi, dus întors ca să înveţe să buchisească. Daţi-ne nouă spitalele închise ca să facem în ele spitale cu fondurile Bisericii unde să tratăm amărâţii care n-au de unde îşi lua un paracetamol.

Daţi-ne nouă măcar o parte dintre sărmani ca să îi putem ajuta.

Stimată comisie ministerială de la ministerul Învăţământului. Cine mama dracului a editat şi aprobat manualele alea prin care copii sunt îndobitociţi şi sunt educaţi să respingă orice urmă de raţionament ştiinţific? Că noi vrem să-i dăm în judecată pentru rele tratamente aplicate în bloc minorilor şi mai ales pentru că nu şi-au îndeplinit menirea misionară de a aduce omul sub Dragostea lui Dumnezeu.

Ajutaţi-ne să găsim prin umilinţă calea către cel din urmă membru al congregaţiei şi nu prin aroganţă.”

Dar se pare că prea curând n-am să aud aşa un discurs. Sincer, nu cred că o să-l aud în viaţa asta.

Nu când pe anumite bloguri religioase sunt oameni care sunt extrem de pasionaţi în a arunca anatema (apropo, asta se aruncă aşa, de orşce popă, de capul lui, fără aprobare de la Patriarhie?!) către catolici. Sau către reformaţi.

Şi nu doar a unora în viaţă. Noooooo, cum să ne limităm la chestii de bun simţ când putem să sărim calul? Dacă tot aruncăm în stânga şi în dreapta cu anateme, hai să o luăm metodic şi să-i afurisim şi pe ăia morţi. De preferinţă care n-au auzit veci de ce e aia ortodoxie şi dacă tot suntem acolo, hai să-i şi scoatem din morminte că e vina lor că nu au auzit cuvântul Domnului de pe uliţa românească şi să-i ardem pe nenorociţi.

Doamne feri să merem prin ISIS şi să facem oarece propagandă misionară. Sau măcar să trimitem ceva ajutoare către minorităţile creştine de acolo. Nu, că ăia nu-s ortodocşi! Deci merită să-i omoare islamiştii.

Reclame

2 răspunsuri la „Pe când un Patriarh Francisc ? partea a -II

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s