Exhatologie şi superstiţii

În ciuda părerilor încetăţenite că şi Noul Testament ar fi scris după dictare, nu e aşa. Noul Testament e scris de oameni conform credinţelor lor şi alţi oameni au decis componenţa lor. (Dacă vreţi texte după dictare, verificaţi la vecini. S-ar putea să aveţi şocul să realizaţi că Islamul a fost o formă de reformă a credinţei creştine care în momentul respectiv o luase razna.)

Aşa că din motive care mie-mi scapă, Părinţii bisericii timpurii, după muuuulte ciorovăieli ca la uşa lăcaşului de cult, au decis ca ultimul text să fie Revelaţiile sf. Ioan. Care nu e acelaşi nici cu Botezătorul, nici cu apostolul cu aceiaşi nume. Şi în ciuda părerii încetăţenite, conform căreia un an bun se cunoaşte după cât de devreme e prima sa Apocalipsă, Apocalipsa nu înseamnă sfârşitul lumii.

Iar dacă toţi superstiţioşii s-ar obosi să citescă, cât de superficial, atât Noul Testament cât şi Revelaţiile, or să bage de seamă două lucruri:

– Iisus însuşi, Fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu Fiul, care din Tatăl se trage şi e una cu el, NU ştie data acestui sfârşit. Data e ştiută doar de Dumnezeu Tatăl.

– cam 2/3 din Revelaţii nu mai au bază fizică.

Şi de aici începe o altă mică listă:

– sunt mai mult de ”şapte” biserici.

– hai să fim serioşi o sută patruzeci de mii de ”drepţi” şi toţi sunt numai evrei, dar creştinii vor moşteni lumea?

– lăcustele sunt ierbivore. De 30 de ani visez biologie pe pâine dar  încă n-am auzit de lăcuste carnivore. Înţepăturile de scorpion se tratează repede, eficient şi doar un procent infim o mierleşte fiind imun la tratament.

– Apollion (dacă e acelaşi cu Apollon), fusă zeitate a soarelui şi locuitor în Olimp nu în Hades.

– Babilonul e sit arheologic.

– cetăţile banilor nu prea sunt în Orientul Mijlociu. Încercaţi vă rugăm la burse şi la bănci transfrontaliere.

– nu se mai foloseşte iluminare pe bază de feştilă, lumânare, torţă şi lampă. Între timp s-a inventat iluminatul electric.

– sclavia s-a abolit, cel puţin teoretic.

– proorocii şi sfinţii nu mai sunt ucişi. În mare parte fiindcă nu mai există exemplare ale speciei şi fiindcă e mult mai simplu să-i demaşti pe impostori iar pe cei adevăraţi să-i faci praf cu bârfe.

– mai există extrem de puţini împăraţi şi regi. Dacă nu aţi băgat de seamă, majoritatea lumii e reprezentată de Republici. Iar regalităţile:

– cele europene: cel puţin teoretic nu ar interveni armat spre a declara război unui grup religios, nu unui stat.

– celor asiatice cred sincer că nu le-ar păsa dacă toţi creştinii din lume s-ar ucide fratern până la ultimul idiot, din motive religioase: reprezentanţii monarhiilor asiatice nu sunt creştini.

– cele africane: posibil să se implice, dar Meghido nu e pe acelaşi continent şi nu ar băga fondurile private într-un genocid la mama dracului iar fonduri de stat nu au.

– democraţiile creştine nu vor ezita în veci să regizeze un genocid pentru petrol, aur, diamante sau o altă monedă, dar am dubii mari că pentru o mână de dobitoci care cred în altceva. Rămân statele din zona Orientului Mijlociu. După cum se vede, ISISul pune de un mic genocid fix pe baze religioase. Nu văd nici forţe militare creştine care să-i salveze pe amărâţii de creştini din noul califat, dar nici alte forţe oficiale arabe care să-i vâneze.

– dacă ai o mână de dizidenţi aflaţi ”la punct fix”, comasaţi într-o singură ”cetate”- şi în caz că n-aţi băgat de seamă, de la al doilea Război, nu prea mai există cetăţi – , nici dracu nu trimite toate armatele de care dispune într-acolo. E suficient să trimită câteva escadrile aeriene şi câteva de tancuri. Nu mai există asedii de modă veche de când s-au inventat avioanele. Iar dacă-ţi bagi picioarele în ele de convenţii internaţionale şi de drepturi ale omului, nu îţi trimiţi câteva milioane de soldaţi care să joace şeptică până refugiaţii mor de foame şi sete. Un bombardament şi şenile grele rezolvă problema. Sau, dacă tot ne băgăm picioarele în sus numitele convenţii, o facem până la capăt şi se aruncă arme de război biologic.

Oricum o dai, mă scuzaţi, cred că am ratat firul temporal care să conducă spre aşa ceva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s