Fă ce face popa nu ce zice popa

De peste un an de zile adresa mea de mail principală a ajuns la dispoziţia unui oareşcare popă, Matei Vulcănescu. Ce o face popa pe la Salonic, nu e chiar treaba mea şi sincer nu mă interesează.

Ce mă interesează e că cel puţin săptămânal găseşte o posibilitate să evadeze din căsuţa de spam şi să mă pomenesc cu un email de la el în căsuţa poştală. În general în titluri găsesc referinţe la varii comunicate ale Patriarhiei Greciei. Sincer, nu mă omor eu să aflu nici măcar comunicatele Patriarhiei Române, şi-s româncă, de cele ale Patriarhiei Greciei mă doare fix în dosul lui Donald Trump.

Dar dacă pentru mireanul de rând internetul e un loc plin de pierzare, împănat cu ţâţe degrabă atrăgătoare pe drumul pierzaniei şi deci ar trebui să mă feresc de el, pentru un preacuvios popă e numai un instrument de luminare a maselor şi mai ales de coerciţie.

I-am comunicat de cel puţin 5 ori rugămintea mea de a mă scoate din lista de spam. Aparent e mai uşor să desparţi apele de sus de cele de jos decât persoanele care solicită să nu mai fie informate despre cum e ortodoxia catolică şi cât de periculos e ecumenismul de persoanele care sunt interesate cu adevărat de respectivul subiect.

Săptămâna viitoare o să fac o notificare scrisă la Patriarhie, să aflu dacă personajul e în oblăduirea lor şi măcar pe linia aceasta să i se atragă atenţia că nu e binevenit.

În concluzie, preot.matei.vulcanescu@gmail.com vă aşteaptă cu cât mai multe oferte nesolicitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s