Chifteluţe de post catolic

1 cutie de ciuperci champinion

1 morcov mare

1/2 ţelină mică

2 cartofi (unul roşu şi unul galben)

2 cepe mari

1 căpăţână de usturoi

1 cutie de brânză de veci

2 linguri de hrişcă.

1 legătură de pătrunjel/ leuştean/ mărar

1 linguriţă de oregano uscat

sare, piper, paprikă.

 

Hrişca se pune la înmuiat (în apă filtrată) după ce se spală.

Cartofii se curăţă, se taie felii şi se pun la fiert.

Cât fierb cartofii:

Ciupercile se spală şi se pun la scurs

Se curăţă ceapa, morcovii şi ţelina – rădăcinile se dau pe răzătoarea mare iar ceapa se toacă.

Ciupercile se curăţă şi se toacă.

Între timp cartofii s-au prefiert – se scot din apă şi se pasează cu o furculiţă. În aceeaşi apă se pune şi hrişca.

Se curăţă şi se toacă grosier usturoiul.

Se toacă pătrunjelul/ mărarul.

Se scurge şi hrişca şi se adaugă peste toate cele.

Se amestecă legumele cu brânza. Se formează bile de dimensiunea unui ou.

 

Într-o tavă bună se pune hârtie de copt, se pun bilele, se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s