Pesto de urzici – variantă personală şi complet orientativă

Aşa cum i-am promis săptămâna trecută unei doamne foarte speciale.

Ingrediente

  • 200 -300 g de urzici proaspete
  • 1 căpăţână de usturoi – presată
  • 2-3 linguri caşcaval ras – opţional
  • 1 măr ras – opţional

 

  • de la 100 ml ulei în sus – după gust
  • zeama de la o lămâie

 

  • 1 roşie normală sau vreo 10 cherry – prima cubuleţe mici, cherry tăiate-n 4 sau 8 dacă aveţi răbdare  – opţional
  • 2-3 fire de ceapă verde tocată
  • 1 legătură verdeaţă după gust – tocată fin
  • sare şi piper după gust
  • seminţe: floarea soarelui, dovleac, susan, nuci

 

Primele ingrediente se bagă în blender sau robot. În timp ce se pasează se adaugă uleiul şi zeama de lămâie, până ajunge la consistenţa unui piure fin. De adaugă ulterior roşiile, ceapa, verdeaţa şi se potriveşte de sare şi piper.

 

Se poate consuma ca atare

Se poate pune nişte ceapă călită şi 2-3 ciuperci ameţite – caz în care e o alternativă excelentă la mâncarea de urzici, de preferinţă cu un ou fiert moale.

Puteţi pre-coace două foi de plăcintă şi să le umpleţi cu acest amestec

 

 

În caz că vă îngrozeşte ideea de a mânca urzicile crude (deşi celulele vezicante sunt ucise de zeama de lămâie sau de oţet – dar fierul se absoarbe cum trebuie doar în  prezenţa vitaminei C prezentă şi în zeama de lămâie şi în pătrunjelul verde) puteţi înlocui urzicile cu untişor, ştevie tânără (scoateţi totuşi nervurile), spanac, salată, lobodă, iarbă grasă, ştir tânăr sau mai exotic, varză kale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s