Dragnea, acest Saul care nici nu s-a rătăcit măcar pe drumul Damascului

Așa cum m-am obișnuit în ultima vreme, societatea românească e profund polarizată de subiectul Ordonanțelor.

Unii zic că-s rele și că tot ce vor face e albirea penalilor (din toate partidele, dar unii sunt mai membri de partid decât alții).

Alții zic că se pot trece cu vederea aceste Ordonanțe câtă vreme se vor ține de programul de guvernare propus în perioada alegerilor.

 

Ba chiar un anumit domn din grupul meu de Facebook merge atât de departe cu forțarea comparației încât drept celălalt element l-a ales pe însuși Saul din Tars. Da, acela pe care cei mai mulți îl venerăm ca fiind Apostolul Neamurilor, Pavel.

Întrebarea pusă de domnul Tudosie e ” Dacă-i întrebi, toți vocaliștii din stradă sînt creștini până-n pânzele albe! Păi, prin prisma credinței voastre, de ce nu acceptați că „penalul” Dragnea, poate fi un altfel de om, dacă ne gândim că și Saul din Tars, după ce l-a prigonit pe Iisus Hristos, a devenit unul din apostolii lui?”

Faptele apostolilor îl prezintă pe Saul din Tars, cetățean atât iudeu cât și roman – ni că se putea și autunci! – ca unul dintre cei mai aprigi prigonitori ai iudeilor care credeau în Iisus ca fiind Hristosul. Care pe vremea aia încă nu se numeau creștini,  nu erau majoritari ci tot iudei erau, ba chiar lejer eretici într-o vreme în care era permanent deschis sezonul de vânătoare a ereticilor.

Tot acolo aflăm că Saul a fost trimis în misiune punitivă împotriva ereticilor de către Marele Preot care urmărea extinderea persecuției împotriva ereticilor și în puternica diasporă ebraică în Damasc, Siria.

Pe drum, evreul credincios a avut viziunea lui Iisus din Slavă întrebându-l de ce Îl prigonește. Moment în care orbește.

Ajunge în comunitatea de mărturisitori ai lui Iisus și după botezul săvârșit de Anania al Damascului, i se redă lumina ochilor.

Iar din momentul acesta, devine unul dintre Apostolii Bisericii Primare, în fapt cel care pune bazele Bisericii Creștine (în ciuda opoziției Apostolului Petru), decizând că e voința Domnului să deschidă ușile convertirii și reprezentanților neamurilor, nu să le păstreze doar pentru fii lui Israel.

 

Cu toată convertirea, nimeni nu-i poate nega lui Saul – Pavel o calitate unitară de-a lungul întregii sale vieți: credința. Ca Saul, are suficientă credință încât să sfideze legile lumești pentru a pune în practică legile Divine. Că nouă acum ni se par greșite acțiunile lui pre-convertire, e doar o mică interpretare sectară. Probabil că dacă ar exista o contra-partidă ebraică, i-ar lăuda fervoarea religioasă de a stârpi o erezie primejdioasă și l-ar blama cu egală fervoare decizia de a se lăsa pradă exact acestei erezii.
Aceeași credință nestrămutată l-a definit însă și pe Pavel cel care și-a recăpătat vederea. Pavel a vorbit deschis despre Domnul pe care-l găsise în deșert, atrăgându-și în egală măsură mânia și a Marelui Preot cât și pe cea a evreilor mesianici, care nu i-au uitat și nici iertat prea ușor schimbarea cu 180 de grade a direcției, bănuindu-l din plin însă că e ”infiltrat”.

Să nu uităm amănununtul că Domnul n-a considerat necesar să aducă la cunoștința restului acelei Turme inițiale faptul că prigonitorul a văzut Lumina, a fost cântărit și găsit demn să-i devină păstor.

 

La fel și azi, ba chiar mai rău.

N-am auzit ca dl Dragnea să își fi pierdut cumva vederea în vreunul dintre drumurile la DNA sau prin campanie.

N-am auzit să-și fi recăpătat vederea de când a început să fie singurul profet al programului guvernamental PSD.

În absența unei minuni experimentate la primă mână, îmi arog dreptul legal și deopotrivă bisericesc  de a pune această transformare sub semnul întrebării.

Nu există o rană pe care să pun deștul și să urlu ”este!”!

Nu există decât cuvinte. Care din nefericire nu sunt dublate de fapte.

Primele fapte ale guvernării PSD au fost bizare:

  • Nu au mai existat bani pentru creșterile salariale
  • Nu au mai existat bani pentru creșterile de pensii
  • Nu au mai existat bani pentru creșterile alocațiilor/ burselor
  • Nu au mai existat bani pentru demararea programelor promise.

Nici nu se uscase bine cerneala de pe hârtiile de vot că a și început cu încălcarea promisiunilor

După care  au venit întâi nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh – dar asta recunosc, m-a uns pe inimă să-i văd pe bunii creștini și susținători ai talibanismului fals naționalist cum se bâlbâie încercând să o susțină pe o doamnă pe care o detestă din principiu. (E femeie, deci cetățean inferior, e musulmancă într-o țară predominant creștină, e măritată cu un cetățean sirian, ce să vezi, fugit din aceeași zonă ca și refugiații pe care nu i-am primi, fiindcă se știe, 6 mii de oameni distrug cu ușurință componența etnică a unui neam de minim 16 milioane.)

Nici nominalizarea domnului Grindeanu nu e mai brează, cei care s-au uitat la acest domn în timpul aparițiilor tv au văzut modul canin în care se uită la Șeful din Umbră pentru a obține aprobare și validare pentru orice silabă spusă. Și ulterior am aflat și minunea prin care s-au despărțit apele PSD-ului cu ocazia nominalizări premierului a ținut până când a fost găsit un văr îndepărtat al dlui Ponta. Cam mică clica.

 

Dacă transformarea lui Saul în Pavel e susținută de fiecare faptă a Apostolului, transformarea dlui Dragnea din baron PSD de Teleorman în Dragnea salvatorul neamului nu e susținută de nimic.

Mai mult, cu cât mă uit mai mult la toți membrii Guvernului Dragnea-Grindeanu, cu atât mai mult constat că limbajul corpului indică tensiune internă, minciună, incapacitate.

 

Mă scuzați, dar nu, nu pot să cred în această transformare.

 

PS: mi se pare irelevant că atâția oameni au ales să iasă să protesteze împotriva PSD. Chiar fără să fi citit textul celebrelor ordonanțe.

Relevant e că oamenii au ieșit să protesteze împotriva urmașului Partidului Comunist, cel care a nenorocit România.

Nu i-aș numi pe toți dezinformați. Faptul că ascultă de ce informații le validează sistemul de valori e relevant prin simplul fapt că oamenii ăia au găsit catalizatorul de a spune ”STOP” și de a se ridica de pe cuiul care ne-a rămas în coastă de la Revoluție încoace.

Nu i-aș numi nici măcar susținători ai președintelui Iohannis. Pun pariu că mulți îl detestă și pe acela, doar că în momentul ăsta e principala figură de opoziție a PSD.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s