Oh, ce vai, ce chin, ce jale/ Cându-s zilele dumitale!

De la porcăria aia castrată de sf. Valentin încoace e cod roșu de inundații pe internetul masculin. Vestea proastă e că o să țină până pe 8 martie, o să vină o mega viitură în infrared în următoarea săptămână, după care lucrurile se vor calma, vaietele vor descrește în intensitate, o să urmeze un cod oranj care va degenera în galben de ”gacicile-s nemernice” , se va intra în normal – # REZIST și se va așterne o mare tăcere.

Asupra subiectului ”triunghiul morții”/”hexagonul pierzaniei”. Da, zilele alea – când tot niște bărbați au hotărât că e de bon ton să să te porți mișto cu doamnele, că poate dau sex mai ușor.

Deci stimați purtători ilegali de organe masculine, vă rog, faceți-vă un pustiu de bine și luați niște extra-testosteron, vorbiți cu un chirurg bun să vă facă un implant testicular cumva, dar pentru numele lui Dumnezeu îndurătorul CREȘTEȚI-VĂ O PERECHE DE COAIE! Că îi păcat de zilele și viețile noastre să ni le irosim alături de simulacre.

Vă văicăriți că

  • sunt scumpe cadourile – ghinion, dacă te aliniezi în trend în loc să judeci cu capul personal că e mai benefic să te porți frumos cu femeia de alături tot anul, nu doar de anumite zile prestabilite, atunci decartezi nu cât pentru un an, dar cât pentru un an și dobânda aferentă.
  • nu știți ce să le luați doamnelor.

Ni, sfat pe bune ȘI de la mine: de Valentine nimic, că suntem români, deci nu văd de ce ar trebui să serbăm ceva ce n-are niciun haz. (Și cururile roșii de pluș sunt mișto când ai 5-10 ani, nu când ai 20 sau 40.) Se admite un trandafir, nu e nicio femeie care să reziste unui trandafir. Dar, pentru numele Domnului, gândiți pe cont propriu, fiți originali măcar aici și luați-i culoarea ei preferată. Nu mergeți pe șabloane. De Drăgobete, se schimbă treaba: o plimbare-n parc sau chiar în natură dacă vă permite timpul, un buchet de ghiocei, un ram cu muguri, măcar un fir de iarbă verde, crudă, vie, pecete de primăvară, o sărutare d-aia pe care ți-o amintești și pe patul de moarte și o partidă la fel de memorabilă de sex. Da, Drăgobetele nu-i creștin, e păgân, viguros, iubăreț și dacă-l cinstești, cinstește-l cum îi-e rostul. Nu-l castra că ai tu pudori. Ți-i jenă, e mai bine să-l sari! De întâi martie, leagă-i de mână un șnur alb cu roșu, cu o zdrăngănea strălucitoare: firul să-i fie firul vieții împletit cu bucurii și pace, cu pasiune și liniște, zăngănica, să lucească și să-i menească să fie strălucitoare și ea. (Cândva era un ban de aur sau argint, cu care de Armindeni ea plătea un mic ospăț.) Iar de 8 martie, asta e pentru mame, un buchet de flori, un parfum, o excursie – dacă vă permiteți. Sau o carte. Nu, acum refuz să cred că încă nu știți ce îi place măcar mamei.

Dacă doriți musai, da, sunt rare femeile care să nu se topească în fața unui cadou.

ASCULTĂ CE ÎȚI VORBEȘTE! Dacă-ți spune despre chestii lucitoare, n-are sens să-i iei o carte de Steinhard sau Osho. Nici măcar de Poptămaș. Dacă-ți spune că-i plac excursiile, nu o invita să bea o ciocolată acasă, FĂRĂ MĂCAR O POVESTE. Știți, noi femeile vorbim. Dăm din gură. E suficient să ascultați ce ne place, ce ne dorim.

Dacă cucoana vă vorbește doar despre ce bine i-ar șede în rochița dă la Coco Chanel, aia pe care ați văzut-o nuș când ați luat o cafea d-aia răhățită de zibbetă, mă scuzați, după părerea mea personală și umilă, keep walking dear Johnny, că aia nu e parteneră de viață, e doar curvă deghizată. Dacă aveți aceleași viziuni, e perfect.

O zambilă, pe ceas de seară, fiindcă mai devreme nu s-a putut, poate fi mai prețioasă decât toate bijuteriile de la Mallul de proximitate. Dacă ea asta-și dorește. Iar dacă o zambilă sau un buchet de ghiocei te dezechilibrează atât de fundamental fie financiar, fie-n zenul karma și fengșuiul tău de bărbat, atunci înseamnă că n-ai de ce să-ți cauți o parteneră de viață.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s