Mică dizertație despre ura îndreptată asupra altor etnii

(În onoarea celor doi frați de suflet ai mei, cu deosebire a lui Tal și a tatălui lui.)

 

De multă vreme știu că un procent inconfortabil de mare urăște evreii. Dacă-i întrebi de ce pe acești cetățeni, vor răspunde – dacă vor fi în stare măcar să răspundă coerent – în clișee. ”Euuuu, pe persoana mea fizică, urăsc evreii/ ovreii/ jidanii fiindcă ie răi și fiindcă ne distrug (cu varianta ”ne distruge”) nația. Și fiindcă vor să ne cumpere țara.”

 

Cu riscul de a le distruge din corola de minuni a lumii, biologia nu minte, noi ăștia care populăm acum Europa, avem în mare măsură genele unei populații care a plecat de prin Orientul Mijlociu acum câteva zeci de mii de ani. Deci, dacă ești în stare să bei și pe la 40 de ani lapte fără să te transformi într-un balon ghinion, ai markerii genetici ai acelor populații. Care populație printre alte rezultate notabile i-a produs și pe evrei.

Și la istorie, deși suntem învățați clișeul că suntem produsul uniunii dintre romani și daci, dacă te macină vreo curiozitate și cauți măcar pe sfântul Goagăl ce legiuni romane au fost aduse-n Dacia, o să bagi de seamă că una dintre ele a fost (tobe, șoc și groază), Legiunea a XIII. Iudaica. Și spre ghinionul haterilor, legiunile romane nu primeau numele zonelor în care se duceau la băi soldații sau măcar nevestele/ amantele comandanților ci numele zonei de obârșie a majorității componenților. Adică da, fix din Iudeea. Adică Israelul de azi.

(Și în atenția celor cu oarece preocupări ezoterice. Cică defăimarea strămoșilor și retezarea legăturilor cu ei duce la niște mici dezechilibre ale zenului, karmei și feng șuiului personal. Deci, tradus pe românește, să-ți înjuri o parte dintre furnizorii genelor care te fac cel care ești poate să-ți cauzeze diverse probleme de sănătate sau integrare socială.)

 

Și cum tot suntem la capitolul istorie, să rămânem încă un pic aici.

Cronicile egiptene vechi vorbesc mai puțin apreciativ despre talentele de finanțiști și neguțători ai evreilor. Dar acestea sunt fix caracteristicile care cică îi definesc azi. Ce s-a întâmplat? Păi s-au întâmplat vreo două chestii: întâi romanii (din care teoretic ne tragem) au decis că așa un neam de zurbagii nu e sănătos să fie lăsat pe pământul lui și trebuie pustiit – moment în care au creat prima mișcare de rezistență pe baze etnice și probabil cea mai puternică. După revoltele care au culminat cu Masada, cea mai mare parte a populației iudaice a fost luată în sclavie pentru a doua oară și  răspândită prin lumea cunoscută. Ca atare n-au mai putut deține niciun fel de bunuri. Iar apartenența religioasă a fost cheia rămânerii ca neam, în condițiile în care israelienii de azi nu mai vorbesc aceeași limbă pe care a vorbit-o și Iisus. (Care, ghinion, n-a fost nici dac, nici ungur, ci doar evreu.)

Momentul în care s-a trecut de la sclavagism la feudalism, îi prinde pe ebraici tot între niște pietre tari: momentul prigonirii romane aparent a făcut loc doar prigonirii creștine. Care din motive de frustrare continuă încă.

Și ce se întâmplă dacă iei unui popor posibilitatea de a deține terenuri, vite, carieră militară sau orice altceva? Îl forțezi – absolut daewinistic să exceleze în comerț și finanțe. Lucru care a fost simultan și salvarea și blestemul poporului israelian. Fiindcă erau bine veniți (pe la noi n-au venit fiindcă au simțit vreo nevoie atroce să ne viziteze, ci fiindcă au fost chemați de nobilii care apreciau câte un mic ajutor financiar prin punctele interesante.

 

Prost e că e mult mai simplu să urli că ovreiul ți-a luat tot, trecând sub tăcere amănuntul că tu te-ai dus să ceri bani cu împrumut.

Da, mare parte din finanțele mondiale e deținută de către israelieni. Dar din nefericire pentru iluziile unor hateri profesioniști, haterii profesioniști din istorie sunt cei care au generat condițiile socio-culturale care au condus la această realitate. Și da, cu bani poți cumpăra.

Lucruri, persoane, politicieni.

Însă cu tot respectul, domnilor și doamnelor care vă plângeți că România nu mai este a românilor fiindcă a fost vândută pe bucățele, nimic nu poate fi cumpărat dacă nu există și un om dispus să vândă.

Și nu cel care cumpără e vinovat ci cel care vinde și se vinde. Iar vânzarea a fost făcută de către toți politrucii deveniți în ”90 politicieni. Cu complicitatea tuturor celor care i-am lăsat și nu am taxat ieșind în stradă sau la vot. Fiindcă degeaba mi-ar aduce toți politicienii actuali câte un pedigree impecabil din care să reiasă nu doar că-s spiță semi-pură de daci și cu excepția punctuală a ocupației romane, de la Nașterea Domnului încoace nu și-a mai băgat nimeni pula-n neamul lor, ba chiar descendenți direcți din Decebalus per Scorilo însuși, dacă s-au vândut, nu-s cu nimic mai buni decât ultimul dintre pârnăiași. Ba chiar aș zice că-s mai josnici, deoarece majoritatea pușcăriașilor onești sunt acolo din cauza lipsei opțiunilor aduse de școală și educație. Și har Domnului, nu se cheamă că ești politician român dacă n-ai un hectar de diplome. Politicianul român fără diplome e ca nunta fără lăutari, slana fără ceapă și câinele fără purici. O imposibilitate.

Deci oamenii ăștia au știut permanent ce fac și au ales să meargă pentru interesul lor împotriva interesului național.

 

Da, e ușor de zis că ”de la Nistru pân la Tisa, tot românul plânsu-mi-s-a”. O recităm mecanic de vreo sută de ani. Dar e poezia emblemă a unui neam care refuză să își făurească soarta și acceptă în genunchi ce i se înâmplă. Și dacă vă uitați la cele 5 minute de istorie ale profesorului Cioroianu, o să afli cu stupoare că mercenarii vlahi și moldavi au fost parte în multe războaie și nu prea au stat să li se diKteze ce au dreptul să facă și ce nu.
Da, e mult mai greu să îți asumi ceea ce este și să cauți o cale de a rezolva problemele.

 

Și culmea, cel mai bun exemplu îl avem tot în hulita și detestata populație ebraică. Care a reușit să își făurească un destin frumușel din cenușa pogromurilor.

Ebraicii au cel mai mare număr de persoane laureate ale premiului Nobel. Au scris istoria lumii. L-au dat lumii pe Iisus.

Așa că atunci când vă mai tentează să înjurați evreii, părerea mea e că ar fi mai lucrativ să învățăm din exemplul lor și să rescriem și Miorița aia și Doina.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s