În loc de Necrolog

Dragi prieteni,
Nu mă aștept de la cei care nu se pot rupe de propaganda bolșevică să aibă un discurs decent la moartea Majestății sale Regele Mihai, iar pe aceia îi voi trata ca de obicei.
Dar mă aștept de la cei care au aderat la mișcarea #Rezist să aibă măcar decența de a vorbi politicos despre Măria Sa.
Nu vă pot cere să aderați la mișcarea pro monarhistă.
Dar cel puțin nu preluați insultele și injuriile bolșevice și nu îl acuzați fără să fi citit istorie sau măcar să fi privit niște documentare despre viața celui care a fost până acum ultimul Rege.
Dacă-l acuzați de moartea Mareșalului, să nu uitați că trecerea de partea Alianței nu a putut fi făcută decât după îndepărtarea Mareșalului, cei care l-au judecat mincinos cei care au apăsat pe trăgaci comuniștii.
Dacă îl acuzați că a abandonat Țara în mâini rusești, întrebați-vă ce putea face un om în fața unor monstruoase trădări internaționale. Și întrebați-vă dacă nu cumva vă trădați și voi Țara în continuare. V-ați fi dorit o atitudine de tip Brâncoveanu care (teoretic) s-a lăsat executat pentru credința sa creștină? Țineți cont că Brâncoveanu a ales moartea unui trai fără averea acumulată și întrebați-vă de ce un domn autohton a fost acuzat de către Înalta Poartă că și-a spoliat Țara. Și mai întrebați-vă ce bine ar fi făcut lăsându-se executat. Alegând exilul a ales să ofere tuturor partizanilor și luptătorilor anti-comuniști o cauză și un vis. Și amintiți-vă ce a spus Șerban Nicolae, parlamentarul PSD despre toți acei mii de țărani care au luptat pentru Rege și pentru țara și credința lor. Întrebați-vă de ce TOATE marile puteri i-au recunoscut meritele în scurtarea WW2 și i-au oferit respectul lor.
Întrebați-vă de ce i s-a refuzaț intrarea în Țară în 92 și de ce în 96 televiziunea de stat nu a difuzat integral modul în care a fost primit de către bucureșteni.
Dacă îl acuzați că a plecat cu un tren plin cu aur, atunci întrebați-vă doar de ce nu a avut un trai somptuos în Exil. Și întrebați-vă de ce vreți să credeți propaganda comunistă.
Dacă îl acuzați că a renunțat la legea salică și o vorbiți de rău pe Principesa Margareta, atunci întrebați-vă de ce negați șansa la măreție unei femei. De ce credeți că o femeie nu poate sta cu onoare pe scaunul Țării. Și întrebați-vă cum vi s-ar spune că fiicele voastre sunt inutile și nedemne de respect fiindcă au doi cromozomi X în loc de o combinație XY.
Iar dacă îl acuzați și acuzați Casa Regală pentru că au acceptat plata din partea statului Român, întrebați-vă câți ați ceda statului, mai ales unui stat încă masiv cripto-comunist dreptul de moștenire al posesiunilor deținute de familiile lor. Nu plățile către Casa Regală ne vor secătui ci șobolanii roșii.
Prieteni din #Rezist, nu vă cer să aderați la mișcarea pro-Monarhistă și vă respect dreptul la opțiunea Republicană
Vă cer însă să vă gândiți însă că Republica a fost impusă de tancurile rusești care au ridicat la putere pe călăii României care o fac încă să sângereze. Vă cer să vă gândiți la faptul că în România NICIODATĂ nu a existat un referendum pe tema Monarhie- Republică, iar actul de Abdicare a fost smuls prin forță. Ceea ce, din câte cunoștințe minime despre lege am eu, anulează actul în sine, așa cum anulate au fost și actele samavolnice prin care țăranilor români le-au fost furate pământurile și moștenirea străbună. Dacă sunteți de acord cu restituirea bunurilor și pământurilor furate de comuniști pentru oamenii de rând, atunci de ce Regelui nu-i acordați același drept elementar?
Vă cer să vă gândiți de ce nu a existat niciodată un referendum național pe tema Monarhie vs Republică, un referendum să tranșeze dorința populară și mai ales să stabilească legalitatea și legitimitatea formei de stat.
 
Și ca PS, pentru cei dintre voi care sunt ortodocși și credincioși, indiferent dacă sunteți sau nu practicanți: În înțelepciunea Sa infinită Dumnezeu Însuși l-a ales pe Regele Mihai spre a-i fi uns în acest colț de lume. Rânduiala bisericească pune pe Domn sau Rege ca mijlocitor între Dumnezeu și poporul Său. Nu pe președinte. Nu pe președintele unui partid. Pe Vodă sau pe Rege. Apărătorul credinței. Ultimul receptacul al Puterii Divine și expresia voinței Divine. Dacă alegeți să spuneți că sunteți credincioși, aduceți-vă aminte de asta înainte de a vă bârfi sau acuza Regele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s