Femeia cu un singur cercel – II

 
Acum vreo 3 ani am scris ”femeia cu un singur cercel – I – ”cu titlul de manual de utilizare personală.
Aparent în van.
Așa că, dragă ”domnule”, permite-mi să-ți scriu în termeni mai clari ediția a doua a aceluiași manual.
– Vrei să fii Dăncilă? Nu există nicio prevedere legală care să te jefuiască de acest drept. Exercită-ți-l însă cât mai departe de mine. Îmi lipsește răbdarea necesară pentru a tranzacționa în astfel de situații.
– Crezi că dacă sunt divorțată sunt în mod automat ”lăsată de bărbat” și deci un fel de femeie de obște, accesibilă oricui se trezește că are nevoie de servicii orizontale? Țin să-ți amintesc că în toate cazurile eu sunt cea care a inițiat procedura de acordare a papucilor așa că nu am nicio teamă inerentă în a îmi stabili și menține limitele personale. Dacă e nevoie de agresiune pentru a face asta, atunci ține minte că în ceea ce privește disputele am o compulsie comportamentală tip A+. Nu știi ce e aia? Citește cartea lui Lelord. (Măcar să nu fiu singura care a făcut-o.)
– Crezi că-s prea agresivă pentru o femeie? Presupun că sunt. Însă am preluat de la tata și contrainjoncțiunea adecvată (să nu fiu glugă de coceni și nici cotor de morcov – elemente pasive), tot de la el am și învățat cum se face, și mi-am și dat permisiunea de a îmi însuși această temă de scenariu. În plus, excesul meu de testosteron, face foarte ușor accesibil acest segment. Așa că, dacă te consideri agresat, ești liber să-l cauți pe tata și să-i spui cu subiect și predicat că tu-l găsești un prost fiindcă a făcut asta. Nu am nicio problemă cu manifestarea acestui drept de a fi Dăncilă. Numai că o să-ți spun acum că orice acțiune are parte de minim de o reacțiune și ca atare, dacă m-ai găsit agresivă până acum (pe scala mea se cheamă ușor alertă) o să constați ce înseamnă la mine pe uliță agresivitate. Sper însă să realizezi că nu mă feresc de asumarea consecințelor sau de a oferi cui îmi cere consecințele faptelor pe care alții decid să le facă asupra mea. Și nu doar că sunt convinsă că n-or să-ți placă dar te asigur formal că o să fac absolut tot posibilul meu să nu-ți placă.
– Nu ești în stare să înțelegi că starea mea e manifestarea scenariului meu de viață? (Pe care mi-l și asum, care să fie treaba oablă și masa flambată frumos pe centru.) Nu e treaba mea. Treaba mea e să fiu congruentă cu mine, nu să mă transform în zâna măseluță sau fair(l)y godmother. (PS: mulțumesc pentru studiul de caz din viitoarea teză de master.)
– Nu vrei să înțelegi că dacă vrei să accept o tranzacție cu tine, atunci e nevoie să îmi faci agreabilă și atractivă respectiva tranzacție. Altminteri o să te consider un alt telemarketer iritant și cum și creierul meu folosește shortcuturi și ori de câte ori nu are un partener de joacă pe măsura standardelor sale se simte liber să folosească scripturi ”semipreparate”, o să te tratez fix așa. Crezi că cele trei organe ale minții mele au parteneri de joacă acceptabili în cele trei organe ale minții tale? Well, sunt oameni care mai cred că Dragnea e un politician cinstit. Presupun că ai dreptul să crezi și tu asta.
– Nu ești de acord cu analiza mea? Ești liber. Ca să cred că am greșit, adu-mi dovezi cât de cât obiective, nu te comporta nici ca un plod râzgâiat, nici ca o fată bătrână d-anțărț după ce vreun june abțiguit încerca să-i rădice poalele și să-i arate ce-a pierdut o viață. Altminteri, manifestările lejer isterice (nu-s histrionice în cazul de față, doar isterice) sunt de natură să mă facă să cred doar că am bunghit-o la mare artă. Și cum nu mă cheamă dom” Mitică, i”m not either in the bussines of reperarea onoarei dumitale. Cel mult in the bussines of skinning you alive.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s