Mic tratat de rezistență anticomunistă pe internet

Postarea asta se adresează celor care îl consideră încă pe Ceaușescu ”geniul din Carpați”; erouL civilizator al României.
 
Dacă simțiți asta, nu vă pot contrazice, am doar rugămintea să mă ștergeți din liste și să îl adorați în continuare.
 
Observ că mereu cei care-l susțin îi găsesc justificări: l-au pus rușii, l-au dat jos americanii, el și comuniștii au fost niște blânzi mielușei care nu au avut nimic de spus, doar au făcut mult rău. Pentru care, nu sunt vinovați.
 
Întotdeauna cei care aleg să facă rău sunt vinovați.
Cel care spune că a existat un singur comunist ”adevărat” bun, nu îmi poate fi prieten. Nu pot fi prietenă cu cineva care alege să admire Răul.
 
Nu, nu a fost cu nimic mai bun decât nemernicii de azi. Nemernicii care ne conduc azi îl au ca model existențial.
Credeți că sub Ceaușescu a fost România măreață?
Verificați care sunt realizările culturale și științifice ale epocii comuniste versus celei Monarhiste.
Credeți că ne-au respectat ceilalți?
Verificați cum au fost primiți Regii României Mari în lume.
 
Credeți că alegeți răul cel mic?
Atunci când un om decide că îi poate lua altui om dreptul de a crede în Dumnezeu, de a se gospodări singur, de a rămâne în comunitate, de a se implica în comunitate și îi spune de trei ori pe zi că tot ce are, are prin mila lui, atunci nu e deloc bun ci e începutul Iadului.
Vă considerați creștini?
Vă mințiți cu mult aplomb.
În primul rând fiindcă îi negați lui Dumnezeu însuși dreptul de a avea un Uns al Său pe pământ și în al doilea rând fiindcă tot comunismul e o imagine distorsionată, stricată, caricatural-grotescă a învățăturilor creștine. Unele dintre populațiile indigene din America de Sud consideră că tricksterii sunt cei care au creat maimuțele, maimuțărind Zeul suprem. Cam așa și cu comunismul.
 
Credeți că România a fost un deșert și abia după ce au venit comuniștii s-a construit ceva? Atunci de unde au avut Regii de furat?
(Da, Regele Ferdinand a ordonat să se tragă împotriva țărănimii în 1907. Nu a fost un sfânt. Și avea o Țară de condus și de modernizat. Aceeași Țară lăsată paragină de către Domnii anteriori Unirii Mici.Vă întreb însă, cine credeți că a ordonat să se tragă la Timișoara și la Brașov?)
 
 
Vă e mai comod să credeți că evreii, bubulii, extratereștrii, occidentalii și Soroș nu sunt prietenii României. Probabil că nu sunt. Ce a făcut România ca să se bucure de prietenia lor?
Masonii vor să distrugă nația? Vedeți câți dintre cei care au înfăptuit Mica dar mai ales Marea Unire au fost masoni. Cum explicați asta?
Și dincolo de orice, unde scrie că alții trebuie să ne poarte de grijă de parcă am fi copii fără discernământ?
Că i-au corupt unii dintre ei pe liderii noștri? Nu mă credeți pe cuvânt, dar părerea mea e că 99% politicienii post decembriști mai aveau puțin și-și puneau etichetă cu ”de vânzare” de rever. Și prețul pe pantof. Posibil ca pe unii să-i fi corupt. Dar nimeni nu poate fi corupt fără acceptul personal! Nu uitați asta! Deci responsabilitatea revine și politicienilor că s-au vândut, însă cea mai mare responsabilitate e a populației fiindcă le-a permis. Fiindcă spune încă ”lasă maică, ce dacă fură miliarde (sumă imensă, pe care puțini sunt capabili să o vizualizeze cu adevărat), că ne DĂ și nouă 100 de lei la pensioară.” Fiindcă vrea să creadă că rolul unui lider regional e să dea mici și bere și concerte cu manele, nu să creeze valoare și să construiască. Fiindcă acceptă minciuni legate de construirea de șosele, autostrăzi, școli și spitale regionale și acceptă să fie conduși de oameni cu doctorate false.
 
Vă e mai comod să credeți că politica e urâtă și ca să vă păstrați o viață frumoasă e nevoie să vă feriți de ea?
Da, modul actual de politică e urât, fiindcă e făcut de oameni urâți.
Însă asta se poate schimba dacă fiecare face ceva. Dacă cere politicienilor să facă ceea ce promit și taxează orice minciună.
 
Vă e mai comod să credeți că un ucigaș e de fapt un patriot?
PERFECT.
Faceți-o însă departe de mine.
Nu mai am putere să tolerez în viața mea, chiar și virtuală astfel de oameni.

8 răspunsuri la „Mic tratat de rezistență anticomunistă pe internet

  1. Am găsit locșorul tău din întâmplare. Acesta e primul „articol” pe care-l văd pe site.

    Am cinci nelămuriri:

    1) Dezaprobi perioada interbelică (implicit antebelică), cu tot cu monarhie, în care majoritatea populației era analfabetă și nu mai diferită de cvasi-sclavii imperiului Țarist și servanții imperiului „junkăresc”?

    2) Ești sau nu de acord că, în perioada interbelică, mobilitatea socială (social mobility) era practic inexistentă din cauza „baronilor locali” din acea vreme, cu beizadelele lor plecate prin Paris, cu tot cu monarhie? Dl Rebreanu a scris o lucrare care s-a bazat pe fapte reale, se învață în liceu, „Răscoala” și nu-l suspectez pe dl Rebreanu că minte sau că așa a visat într-o noapte un scneariu fictiv.

    3) Dezavuiești sau nu situația industrială (cu tot ce înseamnă asta: greu, ușoară, tehnologică, agronomică șamd) a economiei românești, unde populația urbană lucra pentru firme străine? Domnul Caragiale, prin personajul Cațavencu, are un discurs fenomenal al industriei românești sublime care lipsește cu desăvârșire. Un alt exemplu clar este, de la acea vreme, țițeiul de la Ploiești exploatat de British Petroleum.

    4) Ești sau nu de acord, atât pe vremea lui Gheorghiu-Dej și Ceaușescu, faptul în care comuniștii au reușit să construiască o economie nativă (chiar dacă era de nuanță etatistă), ceea ce capitaliștii de atunci și cei de acum nu reușesc să facă, iar una dintre „succesuri” a fost alfabetizarea populației?

    5) Dacă nu veneau comuniștii, tu te-ai fi născut într-o familie săracă, analfabetă, sau nu?

    Cu stimă și fără intenții rău-voitoare,
    Dim (evident, un alias)

    • Am rugămintea să citești și celelalte postări pe tema ante și inter-belic.
      Da, sunt monarhistă.
      Da, știu că nu a fost perfectă. Dar poate fi perfectibilă.

      Și ca să îți răspund.
      Știu toate cele de mai sus.
      Nu consider nimic din cele de mai sus ca fiind ”vina” democrației incipiente sau a Monarhiei românești.
      Când în Franța sau în Anglia existau deja universități, noi încă nu aveam o amărâtă de școală de copiști.
      Ca atare, indiferent de cât de mare ar fi dorința, orice drum începe cu primul pas, nu se poate încă teleporta nimeni direct la sosire.

      Da, populația era analfabetă. Nu-mi aduc aminte ca până la pașoptiști să fi existat vreun curent universitar în Muntenia sau Moldova. Corectează-mă dacă greșesc. Îmi aduc aminte însă că am citit pe undeva versurile cântecului din ”Aferim” – vezi trailerul.
      Începând cu Cuza, avem primele încercări de alfabetizare. Care devin obligație legală sub Monarhie. (Monarhia 1, comunism 0)
      Într-adevăr, mobilitatea socială în România a fost redusă până în comunism, a devenit obligatorie în comunism și subiect de alegere post ”89.
      Aș recomanda însă să vedem care erau cauzele imobilității sociale: legarea de glie nu e doar opera nobilimii ci a fost consfințită de Voievozi (Mihai Viteazu par examplu) și mai ales de biserică. Deci, care e relevanța față de postul meu?
      În ceea ce privește industria română, te-aș întreba câtă vreme marii latifundiari români arareori au dat dovadă de spirit de aventură și căutări iar micii întreprinzători au fost masiv blocați în primul rând de mentalitatea generalizată, cine te așteptai să pornească procesul de industrializare? Vreo zână măseluță?
      Și tot referitor la industria română, știi că uzinelor 23 August la începutul anilor 80 încă li se spunea Malaxa? Oricum, perioada Gheorghe Ghiorghiu Dej și mai ales Ceaușescu nu a generat spontan industrie. S-a construit, logic, pe baza pre-existentă. Că majoritatea proprietarilor nu erau români, nu e vina lor. Arată doar limitările mentalității tradiționale române.
      Capitaliștii de acum nu au cum să reușească prea mult, deoarece frâiele statului sunt ținute tot de către vechi comuniști sau mai nou comuniști. Care cred cu tărie că inițiativa privată IE rea și toți capitaliștii (care nu dau paraîndărăt cui trebuie, deci sunt de omenie) sunt răi și trebuie stârpiți de mici. Ca samovarele.

      Iar ultimul argument, regret, nu-l înțeleg. L-am citit de 10 ori,nu pricep unde vrei să bați și cum să îl agăț de cele din text.
      Cum eu însă nu mă leg de lipsa de logică, o să încerc să îți răspund, o să te rog însă să înțelegi că simt nevoia să înțeleg ce e în spatele ei:
      – cel mai probabil eu nu m-aș fi născut, deoarece mama era dintr-un județ și tata din alt județ
      – tatăl tatălui meu s-a născut în Zâmbreasca, Deliorman. În 1913. Familie înstărită cred după standardele de atunci, ceva pământ, cai, vaci și alte orătănii. Țărani muncitori. Ei, bunicul meu în 1920 era școlar. Și în 1938 termina liceul de institutori – prin grija Regelui care i-a acordat o bursă. Despre tatăl bunicului, țin minte de la tata că Tae citea ziarul în anumite momente. Asta înseamnă că undeva în decursul vieții sale, Tae a învățat să scrie și să citească. Spre rușinea mea, habar n-am când, știu doar că a făcut-o.
      – străbunicul patern (bunicul matern al tatălui meu) a fost învățător de sat, bunicul patern a fost învățător de sat, bunica paternă a fost învățătoare și educatoare de sat, așa că, cel mai probabil tata ar fi devenit tot inginer. Și au dus-o mai bine în timpul războiului decât după venirea comuniștilor. Nu înainte de război. În timpul războiului, când bunul a făcut 2 prizonierate, unul la ruși și unul la nemți. Când bunica a rămas singură cu 2 case de ținut și toți copiii satului de gestionat, alături de tatăl dânsei care era deja prea bătrân ca să lupte și în WW2.

      – străbunicul matern a fost geambaș de cai și străbunica maternă a avut încă din interbelic (văduvă de la 36 de ani) prăvălie. Știa carte. Și la matematici simple mă bătea de mă asculta cu urechea. Ba chiar bunica maternă îmi spune că acumulase o avere bunicică în timpul marelui Crash românesc, avere pe care i-au confiscat-o dragii tăi comuniști. Bunica maternă a fost la școală, la fel și bunicul matern. Amândoi au ratat doar datorită numărului mare de frați să fie încadrați la chiaburime, deoarece părinții lor le-au dat zestre suficient pământ cât să scape și ei înșiși (înainte de a se lansa ideea) de eticheta de chiaburi. Habar n-am ce ar fi fost mama în absența comunismului. Luând însă în considerare pe de o parte ambiția uriașă a mamei și deschiderea din timpul Monarhiei față de copii de la țară care doreau să învețe, e posibil să nu se fi descurcat deloc prost și să fi avansat în rangul social la fel de mult ca și în acest fir istoric.
      Iar dacă încerci să-mi spui că prezența mea în Univers e atât de uriașă încât merită prețul plătit în comunism de către poporul român, o să-ți spun că aș fi preferat de 10001 ori să nu mă nasc decât să moară un singur om. Posibil, dacă sufletul meu are de îndeplinit vreo misiune aici, m-aș fi întrupat în alt corp. Însă, repet, nu văd în niciun caz prezența mea în lume ca fiind o justificare pentru crimele pe care s-au bazat circumstanțele venirii mele pe lume.

      • Mulțumită regimului, străbunicul meu patern a putut să se dezlipească de mizeria cruntă a sărăciei de care nu a ținut deloc de el. Nu a fost vina lui că s-a născut sărac, în mizerie. A fost, însă, vina monarhiei și baronilor locali monarhiști care au ținut populația la nivel de cvasi-sclavi, analfabeți, fără alte opținuin în viață decât să plece în orașe (cu chiu cu vai) să se angajeze la străini (care plăteau și pe atunci mizer, exact ca acești capitaliști ai tăi de astăzi), ori să rămână la țară, să-și găsească ceva de unde ar putea să mănânce sau să câștige ceva bani (foarte greu, evident).
        După 23 august, străbunicul s-a întâlnit cu străbunica. Amândoi, oameni care s-au născut foarte săraci din cauza circumstanțelor necontrolate de ei, soarta lor fiind în mâna altora. După dispariția monarhiei și „aminamicul” (frenemy) lor, fasciştii, străbunicul meu a făcut parte din detașamentele de vânare a fasciștilor ascunși prin țară și celor care voiau ca sărăcia cruntă din interbelic și antebelic să se reîntoarcă. De atunci, a reușit să primească oportunități care, de altfel, nu le-ar fi avut, nici el, nici străbunica.
        Nu degeaba naționalizarea pământului a fost făcut aproape prea ușor în România, în comparație cu URSS-ul, unde țăranii erau atât de aroganți încât ar fi preferat ca orașele să devină împânzite de milioane de cadavre. Tiptil, el cu bunica s-au format ca oameni. Ceilalți străbunici veneau și ei de la țară, țărani foarte săraci. Bunicii au reușit să depășească situația străbunicilor și să-și formeze o fundație pentru ei, de care părinții s-au folosit să depășească condiția bunicilor și mai mult.

        La 30 de ani de la revoluție, de la „industria românească e un morman de fier vechi” la „servicii de catering și marketing”, nu există economie autohtonă și nici capitaliștii tăi nu vor putea vreodată să depășească ceea ce comuniștii cu 4 clase au reușit să construiască. Numai ca monarhiștii și capitaliștii tăi să vândă totul muncit de familiile noastre, la gunoi, fiindcă nu vă convine atunci când aveți competiție reală și vreți neapărat să distrugeți țara asta doar ca să vă justificați polemicile împotriva comunismului și beneficiile care le-a adus, ceea ce capitalismul, altminteri, n-a putut să-l facă încă din secolul 19.

      • Dragă DIM;

        Ești conștient că ceea ce ți-au relatat bunicii și străbunicii tăi e posibil să NU fie realitatea ci să fie realitatea așa cum au fost ajutați să o perceapă ei?

        Nu știu ce vârstă ai tu, ca să estimez ”momentul” străbunicului pe axa istorică.
        Mișcarea monarhistă în România NU a fost una prea puternică și încă nu e din nefericire. Ca atare, mă îndoiesc de faptul că monarhiștii ”mei” ți-au făcut un rău. Iar nu îți contest lipsa de logică din retorică, însă îmi fac punctul de onoare de -ți spune că:
        a) cei care au vândut România la fier vechi sunt comuniști de rang secund și terțiar;
        b) dacă eu vreau să te corup pe tine, pot liniștită să vreau asta până la a Doua Venire și încă 2 zile, după care să-mi iau dorința și să mi-o bag în cur, DACĂ tu nu ești coruptibil. Ca atare, am rugămintea să nu îmi pui placa cu agenturili care ne vor răul, fiindcă nu ține. Am mai spus-o și o să o repet până fac bășici la dește sau îmi răspunde cineva la această întrebare: ”În ce chartă ONU, lege universală scrie că toată lumea trebuie să dădăcească românii, cât ei se bucură de copilăreală? Că orice altă națiune trebuie să pună interesele românești pe primul loc?”

        Ca să ai ceva, te lupți pentru acel ceva. Sau te mulțumești cu firimiturile care ți se aruncă.

        PS: Zici tu că țăranii din Rusia țaristă erau aroganți? Mie mi se par doar întregi la cap. Cine nu se apără pe sine și ai lui, merită să moară.

        PSS: fără să ne supărăm încă, ești liber să îți faci altar comunismului în fiecare cameră a casei tale. Aici e însă casa mea și nu tolerez comunismul. Casa mea, decizia mea, regulile mele.
        Îți permit să-ți aperi ideile, dar am rugămintea să vii cu argumente, nu cu sloganuri pe care le-am înghițit în 12 ani de școală fiindcă acum nu mai mă simt constrânsă să primesc niciun fel de vidanjă din partea niciunuia care preferă să se victimizeze exhaustiv și copios doar ca să nu caște ochii.

      • Dacă mișcarea monarhistă la acea vreme nu era puternică, nemții voștri nu veneau niciodată în România, ori acum bagi alba-neagra cu „mișcarea monarhistă nu a fost puternică”. Ba a fost și, din fericire, nu mai e, cu moartea trădătorului.

        Ori ție îție este foarte greu de crezut că regimul comunist chiar a beneficiat mulți, mulți oameni, care n-ar fi putut să-și depășească condiția materială dacă încă existau baronii locali din vremurile acelea. Iei istoria familiei ca pe o lecție de istorie sau „sloganuri”, ți-e foarte greu să crezi; ba mă mai și acuzi că te mint. Foarte amuzant și foarte cinic din partea ta. Poftim, ce exemplu de noblețe monarhistă, nu?

        Cei care au vândut România, în criza post-decembristă, au fost infiltrați de Moscova, Washington, Paris și Beijing. Filip Teodorescu, Cristian Troncotă și Ioan Talpeș au făcut ceea ce niciun alt trădător al țării nu au vrut să facă, și anume, să explice adevărul, de la Militaru al Moscovei, Pacepa al Washingtonului. Iar restul, s-au legănat de încrederea oarbă că alții (străinii) nu ne vor răul. S-a încrezut în vorba străinilor capitaliști și, poftim, uite cum ne-au fraierit. Străinii voștri, ai capitaliștilor de catifea și monarhiștilor de hârtie.

        ”În ce chartă ONU, lege universală scrie că toată lumea trebuie să dădăcească românii, cât ei se bucură de copilăreală? Că orice altă națiune trebuie să pună interesele românești pe primul loc?” – ce întrebare de autoironie, de ce eziți să pui inversarea acesteia?

        Uite, un exemplu: „În ce chartă ONU, lege universală scrie că România trebuie să fie exploatată de străini, prin interpușii lor xenofili, iar pe urmă cinic, să se spună că asta înseamnă viață mai bună decât a fost în comunism, asta în cazul de față în care mai mult de 60% (inclusiv tineri) spun că ar vrea să fie comunism sau un regim de stânga?”

        Dacă speculez că ai un fetiș în ceea ce privește străinii, exact ca ceilalți capitaliști care ați vândut țara și ați zâmbit pervers la autodistrugerea ei prin sfaturi ce nu erau mai mult decât cai troieni, ar fi greșită specula asta, că tu și voi aveți un fetiș pentru străini – aceeași străini care ne exploatează și, concomitent, inventezi întrebări autoironice?

        Cât despre luptă, mă îndoiesc că tu ai armata făcută ca mine. Nu ai habar ce înseamnă să lupți, nu ai habar ce înseamnă să descoperi că prieteni de copilărie, care au fost staționați altundeva în țară, au fost împușcați de niște bezmetici care s-au îmbătat de lozincile străinilor tăi. Și ceea ce apreciez e că nu te-ai dezmințit de dorința, râvna, de a pune majoritatea populației sub sărăcie, câtă vreme ți s-ar îndeplini fantezia monarhistă. Aici, apreciez doza mică de onestitate.

        Da, țăranii din Rusia au fost aroganți fiindcă nu au vrut să priceapă că țara lor a trecut printr-un război civil iar că orașele mureau de foame la propriu. Ei că nu și nu, așa că de-aia bolșevicii i-au trântit de nu s-au văzut de aroganța lor nimicnicită; cine să fie țăranii să nu hrănească populația urbană doar și fiindcă nu sunt plătiți în aur sau alte măsuri compensatorii tupeiste?
        Ori, văd că ai trecut ușor de partea când am scris că naționalizarea pământului a fost făcut aproape foarte ușor, spre deosebire de URSS, și nu numai în România.

      • Dim honey, am rugămitea să îți iei frustrările comuniste și să ți le bagi adânc în cur. Nu poți, te ajut, vorba lui Stalin. Mai ales că au tăiat băieții de la ADP o grămadă de crăci de glădiță prin spatele blocului.
        Între timp, aici nu îmi faci mie asocieri etnice nefondate (nu-s nemții mei, nu i-am născut eu și nici nu i-am câștigat la belciuge). Nu ești de acord cu mine, perfect, atacă-mi ideile și demolează-mi-le, nu mă ataca pe plan personal, că se termină romanțul de nu se vede.
        Ești perfect liber să nu îl respecți pe Majestatea Sa, DAR dacă o faci în casa mea, îți asumi consecințele.

        Câtă vreme nu mi-ai spus câți ani ai, nu știu cât de bine cunoști tu realitățile sistemului. Îmi povestești de șanse. Well, 90% dintre ăia nu au vrut șansele băgate pe gât (eu inclusiv, și bag aici și șansa de a mă naște forțat) iar cei 10% rămași ar fi întors lumea cu curu-n sus singuri. Și mi-aș paria toate veniturile viitoare că mult mai bine. A se vedea cum, cât și de unde a crescut România sub Monarhie.

        Ăăăă, care parte din vânduți mi se datorează mie? Jur că dacă-i scoteam pe piața neagră a organelor, reușeam să fac o treabă mai bună.
        Ca istorie, iau ce știu. Normal că istoria familiei mele e parte din istorie și accidental o știu. Iar mă fuți la cap cu baronii locali. Ăștia-s foști comuniști, cu complexe de inferioritate masive și cultul lui Ceaușescu, băiete. Ălorlalți, despre care mârâi tu, li se spunea latifundiari. Și erau foarte răi deoarece așa i-a înfierat morala comunistă. Doar că, fără ei, tu nu existai.
        Cine nu își cunoaște istoria, e condamnat să o repete. Repetițiile astea și dor și costă al dracului.

        Ce ezit eu să întreb? Și vezi că n-am fost autoironică, fiindcă nu pe mine mă iau în balon. Eram sarcastică, dacă nu pricepi diferența, du-te la Lorena Lupu pe blog.
        Aia băiete, n-am să întreb niciodată. Deoarece e doldora de presupoziții cretine, de dramatizare, de victimizare cu carul, de mania persecuției și în general de lipsă de coaie. (Care, desigur, sunt comune unei largi pături a poporului meu, ca atare în loc să facă ceva când au văzut că nu e bine, s-au pișat pe el de vot că știau ei den bătrâni că dacă faci politică o să-ți meargă rău.)
        Așa că, ia-ți gândul să mă auzi vreodată pizdindu-mă cu întrebări cretine.”„În ce chartă ONU, lege universală scrie că România trebuie să fie exploatată de străini, prin interpușii lor xenofili, iar pe urmă cinic, să se spună că asta înseamnă viață mai bună decât a fost în comunism, asta în cazul de față în care mai mult de 60% (inclusiv tineri) spun că ar vrea să fie comunism sau un regim de stânga?””
        Deoarece refuz să cred că poporul meu a decis să fie atât de retardat încât să decidă că nu are posibilitatea să își apere drepturile și dacă politicienii săr calul să le ofere un deepthroat de pomină. Tu vii și-mi plângi pe umăr cu vechea teză comunistă că ”ăia” e răi. Dar cum n-ai pus mâna pe o carte de istorie cam de când nu mai sunt eu virgină, uiți că s-au schimbat niște paradigme: NU poporul X (desigur, prin reprezentanții lui, nu en masse) e cel care exploatează, profiturile sunt obținute de către companii. Nu o să susțin niciodată modelul actual de afaceri, fără etică și fără responsabilitate socială extinsă, dar să fie impus modelul pe care-l susțin eu, ce să vezi, e responsabilitatea Guvernului, nu a maselor. (Însă da, masele aleg Parlamentul, care naște Guvernul. Nu uit asta nici în somn!)
        Câtă vreme doar 3.5 milioane au votat PSD, atunci îți contrazici singur teza într-un fel absolut psd-ist.
        Iar acei 3.5 milioane au făcut-o din simplul motiv că au rămas captivi într-un sindrom Stockholm fără de sfârșit, în care ei sunt incapabili să facă ceva pentru ei înșiși și trebuie să vie să-i salveze Făt Frumos.
        Mi te plângi pe umăr de ”interpușii xenofili”. Și cine-s ăștia fiule? Nu-s comuniști de rang 2 și 3 și securiștii care s-au plictisit de Ceaușescu? Sau p-ăștia i-a catapultat din necreat Dracul însuși? Nu e unul singur dintre interpușii din anii 1990-2000 care să nu fi avut vise umede cu carnetul roșu de partid în mână!
        Cică pomul îl judeci după roade. Dacă astea sunt reușitele regimului comunist, minunat! Crezi în minciuni în continuare, plânge-te și văicărește-te! Dar fă-o departe de mine, că nu-mi plac drama queens cu ciucurel. (Fiindcă denumirea de pulă e rezervată organului masculin legat la un creier care nu doar că face dovada funcționării creierului ci mai ales care face dovada funcționării într-un anume fel dpdv calitativ a aceluiași creier.) Și în caz de alergii, am un rever de tigaie de stă și Serena Williams la coadă la mine.

        Unde pula mea ai văzut tu în site-ul ăsta un fetiș față de străini? Fiindcă nu urlu pe stradă ”moarte străinilor”? Ține-ți respirația până o să mă vezi pe străzi alergând despletită așa.

        Cât despre luptă, habar n-ai ce am făcut eu la viața mea și prin ce am trecut. Ca atare, nu mi te victimiza.
        Ți-au murit prieteni din cauza unor bezmetici? Condoleanțe pentru ei către familiile lor. Tu ce ai făcut ca să tragi la răspundere pe vinovați?
        Ai făcut altceva în afară de a fi ilogic și a te văicări mai rău decât o babă?

        Unde dracu am zis eu aici sau aiurea că orice e justificabil dacă urcă MS Regele Mihai pe Tron? Sau Principesa Margareta? Nu-mi pune cuvinte-n gură că dacă am renunțat de mult la ideea că am de ce să îmi folosesc tigăile ca să hrănesc un bărbat, la ideea că aceleași tigăi, mai ales cele deteriorate, pot deveni instrumente imbatabile de educație a ălora care preferă să gândească cu curul, aka gluteus maximus și-și folosesc creierul doar ca să nu le plouă-n gât. Iar la partea cu accceptul meu ca populația României să se zbată-n sărăcie, fiule, acia să-i zici cui te plătește de la PSD să te taie dracului de pe listele de plată, fiindcă nu o să găsești pe niciun fel de act de genul ăsta semnătura mea.

        Da, am trecut intenționat peste partea cu ușurința colectivizării. N-au murit din cauza asta decât câteva sute de mii de oameni și altor sute de mii li s-au frânt aripile. Plus violarea Moldovei. (Na de colea și citește: https://foaienationala.ro/romania-genocidul-comunist-in-cifre.html. Și despre Experimentul Pitești.) Da, ai dreptate, a fost foarte ușor. A fost foarte ușor când bunul a fost dat afară din învățământ și după ce i s-a confiscat pământul (același pământ pe care l-a pus pe primul loc atunci când a luat decizia să se întoarcă-n Țară, dar ce știi tu despre asta, că deh, familia mea e alogenă conform deciziei tale suverane) a avut toată viața lui această durere cruntă.

        ”Ne-au fraierit”? Parcă eu eram din tabăra ailaltă, sau e utilă alianța cu mine în clipele de restriște?
        Da, poporul român în ansamblul lui a fost fraierit din 90 încoace. Nu de străini ci de foștii comuniști care au decis că așa le dictează conștința dârză să acționeze, în scopul îmbuibării proprii și personale. Numai că, spre deosebire de tine, eu nu mă văicăresc, încerc să fac ceva în măsura posibilităților mele. Mici, însă fac ceva!

        Ca atare, e ultimul post pro-comunism ale cărui singure argumente sunt ” fiindcă așa am auzit eu că a fost” pe care-l tolerez. Nu vrei să gândești, fă asta în altă parte.
        PS: Muie Ciuma Roșie!

        PSS: ține-te singur departe de mine, nu mă pune să pierd vremea să văd cum te banez.

    • CB-ule
      Bine ai venit. Mulțumesc de vizită, Habar n-am să dau de adresa ta de email….
      Ia-o ca atare, sunt handi belle, zi-mi unde mă uit ca să îți găsesc adresa, sau poți să o folosești tu pe a mea, belledimagination at gmail.com

Lasă un comentariu