Io no soy capitan

În ultima vreme, un domn și-a făcut timp să mă acuze că nu mă ridic la înălțimea standardelor de comportament monarhiste.
Probabil.
Numai că nu am pretins niciodată că aș avea sânge domnesc sau monarhic.
Am susținut mereu și mereu am fost mândră de faptul că am crescut la țară. Mă definește mai mult mersul desculță pe uliță decât defilarea pe tocuri stiletto.
Ca atare, nu te aștepta de la mine să îmi torni doar clișee și să le tolerez cu răbdarea MS Mihai cel Blând, căci nu sunt os domnesc. Nici măcar căpităneasă. Sunt nepoata măică-mii, nu doar a bunică-mii și ca atare, pățăști.

Iar clișeul pe care-l urăsc de moarte e ”comuniștii au fost buni fiindcă ei au zis că sunt buni”. P-asta am găsit-o și la Inchiziție și la fasciști și la toți descreierații dintre și după cei menționați.

4 răspunsuri la „Io no soy capitan

  1. >Iar clișeul pe care-l urăsc de moarte e ”comuniștii au fost buni fiindcă ei au zis că sunt buni”.

    Clișeu? Comuniștii au fost buni fiindcă niciun capitalist între 1866-1916, 1919-1939, respectiv 1991-prezent, nu a putut să echivaleze sau să suprapună cu adaos comparativ cu ce au făcut niște țărani analfabeți (poftim), țărani cu patru clase și niște muncitori de prin orașe cu maximul de 10 clase făcute, lucrând fel și fel de munci, după 1947. Țărani și muncitori care, practic, nu puteau să respire din cauza mediului din acea vreme… ca și acum de altfel…

    Nu este sadornic, încât să nu spun „cinic”, felul cum se ignoră aprobarea comunismului în România?
    Că au venit tancurile rusești/sovietice; păi da, dar înainte să vină tancurile sovietice, au venit diviziile Tudor Vladimireascu și Horia, Cloșca & Crișan.
    Că s-a instaurat guvernul comunist de Vîșînski în șase zile; păi da, dar până atunci, monarhiștii și-au trădat aliatul fascist fiindcă între 1939-1943 n-au avut nicio problemă cu acesta.
    Că s-a naționalizat pământul (care n-a fost făcut cu tam-tam, contrar cu ce se crede) și naționalizarea industriilor străine pentru beneficiul țării, în care muncitorii români nu mai erau ținuți cu salarii de cvasi-sclav (ca și acum, exact cu multinaționalele & corporațiile) & țăranii români fără să mai fie ținuți într-un iad șerbesc fără oportunități la nimic; păi da, dar până să se facă asta, Miță și cu Iuliu au crezut ca proștii că rudele din Anglia și iancheii din Maryland o să le pese în vreun fel ce se întâmplă în colțul ăsta al continentului.
    Că s-a fraudat votul și că numărătoarea a fost decisă de Moscova; păi da, dar până să decidă Stalin (poate nici lui, probabil i-a dat misiunea lui Vîșînski s-o facă sau vreunui tovarăș din Cominform) guvernul de la București, nimeni n-a contestat votul & toți au acceptat că poporul vrea comunism, iar poporul de asemenea nu a avut probleme cu rezultatele. Faptul că nu s-a contestat, ne îndeamnă să înțelegem o fărâmă corectă ce voiau țăranii și muncitorii români + felul cum s-a condus lupta împotriva teroriștilor de atunci, fasciști și monarhici, care refuzau structura noii ordini mondiale (culmea, cu acordul chiar de aliații lor din Londra și Washington D.C., din Teheran, Ialta & Postdam). Atât de penibilă a fost treaba cu „luptătorii antic-omuniști din România”, vai de chelia lor bătută de soare, ce minciună istorică falsă.
    Lumea, poporul, înainte și după ce au plecat sovieticii după 1956, societatea românească cu tot ce conținea acesta a acceptat, tacit, conducerea comunistă. A aprobat-o. Vremurile rele, forțate tot de vesticii tăi, au apărut în 1981.

    Exemplele pot continua dar, ca să fac o comparație drept concluzie, cei cu care mă mândresc eu au făcut ceva ce „tabăra” ta n-a putut să facă încă de la Mica Unire până în 1947, și anume: să construiască o țară fără să depindă de conducere & aprobare străină (cum bine știm de eforturile făcute de Dej și continuate de Ceaușescu). Când s-a dat lovitura de stat în 1989 de vesticii tăi împreună cu acordul agentului lor, Gorbaciov, toate cozile de topor au priceput la un moment dat că situația groaznică între 1981 și 1989 (și post-1989) s-au cauzat din cauza FMI-ului și Băncii Mondiale. Dar, hopa, cozile de topor, monarhiștii & democrații din tabăra ta ignoră cu nonșalanță detaliul ăsta, asta după ce Ceaușescu s-a rugat de mai multe ori să i se prelungească perioada de achitare a datoriei a țării, în timp ce bancherii tăi „i-au dat flit” & l-au forțat într-un colț care a însemnat perioada grea pe care o știm toți cei care am trăit-o. Cu așa-zisa perestroică și glasnost a lui Gorbaciov, cozile de topor comuniste, împreună cu altele (din grupa lui Pacepa, pro-occidentalii), s-au lăsat duse de instinctul xenofil & lăsat cu voie să fie prostiți de sovietici. Pe data lovitoruii de stat, oamenii au scandat pentru „libertate”, nu pentur capitalism – un alt detaliu care este ignorat cu intenție & pentru confortul lor cognitiv asemeni struțului cu capul băgat în pământ.

    Cât despre lipsa ta de noblețe monarhică, nu la ascendența ta s-a făcut referirea fiindcă ai specificat din prima sau a doua replică (din tratatul tău rezistent) faptul că te-ai fi născut într-o țară de țărani analfabeți, rupți de sărăcie, dacă nu venea comunismul. Lipsa de noblețe monarhică se suprapune cu proverbul „cine se aseamănă, se adună”, de vrei atât de mult să fii în tabăra monarhistă: nu ai comportamentul unui om monarhist.

    Pe de altă parte, este foarte ciudat să te mândrești că te-ai născut într-un anumit loc, din cauza unor factori ce n-a ținut de tine.

    ¬Dim

    P.S.
    Văd că mi-ai șters ultima replică despre tratatul tău mic de rezistență anticomunist. Nu-i nimic, știu că ai citit replica.

    • Interesant ce-a spus Oana-Maria Bogdan, nu? Sper că acum înțelegi de ce Vestul preferă ideologia și politicile de stânga.

      Ăsta e doar începutul… problema e că, în spiritul xenoman românesc (pe care-l știi și tu), va fi în subordine externă, tot de străinii tăi care l-au omorât pe Ceaușescu și ne-au furat cu portofelul pe față în anii 90.

      E doar începutul…

      • Negi cârtițele pro-CIA (împreună cu serviciul francez) și pro-KGB (împreună cu serviciul militar) care l-au omorât pe Ceaușescu, abia după întâlnirea dintre George H Bush și Gorbaciov.

        Ce era Pacepa & celelalte cârtițe ca el? Xenoman pro-american/englez/francez/etc.
        Ce era Militaru & celelalte cârtițe ca el? Xenoman pro-rus/chinez.

Lasă un comentariu