Capra electorală a vecinului

Preambul:

– nu mă încântă niciun candidat de până acum la prezidenţiale. (Tăriceanu ar fi trebuit să rămână în banca lui economică, după părerea mea.)

– să moară şi capra vecinului.

Din ”90 încoace s-a deschis robinetul de alegeri libere şi democratice şi tot votăm. Şi din 90 încoace tot d-an pulea votăm şi tot aşa ne merge.

Citii la dl. Mândruţă că votăm cu bullies fiindcă sperăm că nu or să ne bată prea tare după ce ies la putere. Părerea mea e că numai bullies – a se citi politicieni corupţi se regăsesc pe listele de vot. Dacă e vreunul care nu a fost raportat în presă ca fiind mânjit, ar fi bine să se sape un pic mai adânc. Dacă e vreunul care urlă mai cu temei că e patriot şi vrea să scape ţara de hoţi, mă declar instant interesată de rapoartele contabiliceşti între care se învârte. Nuş de ce, dar de fiecare dată, cel care a strigat mai tare ”Jos corupţia” era şi corupt şi cu nişte mâini pe amigdalele inferioare. Care mâini metaforice nu-i aparţineau soţiei.

În ”90 a fost votat cel mai cinstit dintre tătucii ţării, dl. Iliescu. Ca nu cumva nemernicii ăia de Raţiu, Coposu şi Câmpeanu să îndrăznească să-l aducă pe Rege în ţară şi să redevenim monarhie. Că ce ştiau ei, n-au mâncat salam de soia cu restul populaţiei, deci cum îşi permiteau să declare că ştiu mai bine?! Şi desigur, să nu ne vindem ţara. A fost mai palpitant să plătim ca să fie luată.

În ”92, iar Iliescu, să nu iasă Vadim.

În ”96 pe Constantinescu, că se săturase populaţia urbană de nevoia lui Iliescu de a se ancora adânc în comunism. (Şi fiindcă ni s-a părut că bărbiţa aia a la Cuza e semn că va face ce a făcut Cuza.)

În 2000, Iliescu iar fiindcă populaţia urbană s-a săturat de minciuni şi nu a votat.

În 2004, Băsescu, pe motiv că Bombo şi cu Congo şi că biletele de avion până-n Africa sunt cam scumpuţe.

În 2009 iar Băsescu fiindcă Geoană n-a fost în stare să mobilizeze încă 200 000 de votanţi să-şi mute curul din casă, acelaşi motiv rămânând în 2012 baza pentru care a fost reconfirmat în funcţie.

În 2014 iar ne pregătim de vot. Şi în afară de ”cu ăsta nu”, nu aud nimic. (Nu că eu aş fi găsit vreunul cu care să pot să empatizez.)

Băi fratele meu, eu m-am săturat să votez numai şi numai negativ. Îmi e silă să aleg permanent între două rele, să sper că l-am ales pe cel mai mic şi pe urmă să mă gândesc cum ar fi fost dacă celălalt rău ar fi fost mai votat.

Vreau să am şi eu o capră în viaţă.

8 răspunsuri la „Capra electorală a vecinului

   • Pentru că n-a candidat până acum nici una. (Când spun „n-am”, mă refer la noi, românii, nu la mine).

    Înțeleg, pe baza textului din articol, că te-ai săturat de aceleași personaje pătate și nume cenușii. Voiam să zic că poate acum a apărut ceva nou. Iată, avem și o candidată de sex feminin. Și nu, nu mă refer la protejata lui Băsescu. Mie unul îmi place.

   • Ba a catindat dna Tatoiu. Parcă.
    Te referi la dna Macovei? Sincer eu n-aş vota-o sub nicio formă.
    Sunt sătulă până-n gât de hoţii care strigă ”săriţi, mă sufocă corupţia!”. D-aia am şi ajuns la concluzia că dacă-ţi iubeşti politicianul (piei drace, ieşise iniţial piliticianul) îl trimiţi la răcoare măcar un stagiu scurt, că ştie el de ce e acolo.

   • Avem o părere diametral opusă despre doamna Macovei. 🙂 Mie mi-a făcut o impresie exelentă. Și sigur, mă refer mai puțin la cariera dânsei ca europarlamentar și mai mult la perioada cât a fost ministru al justiției. De fapt, e singurul politician de la ora actuală care are votul meu pozitiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s